Son dakika! Reza Zarrab davasında 6. gün: Savcı'dan Ebru Gündeş sorusu

Son dakika! Reza Zarrab davasında 6. gün: Savcı'dan Ebru Gündeş sorusu

Reza Zarrab ifadesinin alınmasının altıncı gününde Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Hakan Atilla'nın tutuklandığına çok şaşırdığını söyleyen Zarrab, İran'ın dini lideri Hamaney ve İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejat'la hiç görüşmediğini iddia etti. Avukat çapraz sorguda Reza Zarrab'a Ebru Gündeş ile ilgili sorular da sordu.

Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olan Reza Zarrab'ın çapraz sorgusu yapılıyor. 

DURUŞMA BAŞLADI

Atilla’nın avukatlarının "Hakan Atilla tutuklandığında çok şaşırdığınızı söylemişsiniz" sorusuna Zarrab, 'Evet' karşılığını verdi. Zarrab, Hamaney'le asla görüşmediğini söyledi ve "Ayrıca hiçbir zaman [İran Cumhurbaşkanı] Sayın [Mahmut] Ahmedinejad'la da görüşmedim, hanımefendi" dedi. 

Avukat Fleming'in, Yargıç Berman'a, "Sayın Yargıç, sanırım bugün ses kayıtlarını düzenlemiş bulunuyoruz" dedi. Sözü edilen kayıtlar dünkü duruşmada dinletilmemişti.

'HAKAN ATİLLA'NIN OFİSİNE GİTMEDİM'

Mahkeme salonunda, savunmaya ait bir ses kaydı çalındığı belirtildi. Ses kaydının, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Zarrab ve Atilla'nın yaptığı bir toplantının ardından, Zarrab ve Aslan'ın yaptığı bir telefon konuşmasına ait olduğu belirtildi.

"Bu arada Zarrab'a Atilla'nın ofisine hiç gitmediniz, değil mi?" diye sorulduğu öğrenildi. Zarrab ise "Hayır efendim, binanın hangi katında olduğunu bile bilmiyorum" diye cevap verdi. 

ZARRAB'A EBRU GÜNDEŞ SORUSU

Avukat ile Zarrab'ın diyalogunun şöyle geliştiği iddia ediliyor;

Fleming: Türkiye'de ünlü bir pop şarkıcısıyla evliydiniz, bu doğru mu?

Zarrab: Bu doğru hanımefendi.

Fleming: Pop şarkıcısı olan eşinizle sık sık magazin sayfalarındaydınız, doğru mu?

Zarrab: Doğru, gazete ve dergilerde bizimle ilgili yayınlanmış haberler bulunuyordu.

Avukat Fleming, Zarrab'a magazin basınının çektiği lüks yaşamını gösteren bazı fotoğrafları soruyor. Zarrab "Bu fotoğraflar medya tarafından gizlice çekilmiş ve yayınlanmış görüntülerdir. Basında bizle ilgili çıkan haberlerin yüzde 99'u uydurma ve yalan haberlerdi" diyor.

'ÇİKİNOVA' AÇIKLAMASI

Zarrab: "Çikinova, gerçek olmayan, gerçek malların olmadığı ticari işler için çalışanlarımız arasında kullandığımız bir terimdi."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN