SON DAKİKA Seri Katil Atalay Filiz Hadımköy'de bir depoda ailesiyle görüşmüş

SON DAKİKA Seri Katil Atalay Filiz Hadımköy'de bir depoda ailesiyle görüşmüş

Üç cinayet ve 1 kayıp vakasıyla ilgili aranan Seri katil Atalay Filiz'in kesin olarak İzmir'e kaçtığı ortaya çıktı. Filiz'in Hadımköy'deki depoda da ailesiyle görüştüğü ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşıladığı da ortaya çıktı. Karar.com'un edindiği son dakika haberine göre, polis Hadımköy'deki depoyu arıyor. Öte yandan seri Katil Atalay Filiz'in pilot babası İlhan Filiz'in ifadesinin alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldüğü öğrenildi.

MUHAMMED KILIÇ/İSTANBUL

27 Mayıs'ta tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'yi öldüren ve 2013 yılında Ankara'da işlediği 2 cinayetle ilgili aranan seri katil Atalay Filiz'in 29 Mayıs'ta İzmir'e kaçtığı ortaya çıktı. Buca'da saklandığı iddia edilen Filiz'in Çeyme'ye ya da Ege Adaları'na geçmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

AİLESİYLE GÖRÜŞMÜŞ OLABİLİR

Karar.com'un aldığı bilgilere göre, seri katili bulmak için çalışan özel ekip Hadımköy'de Atalay Filiz'e ait bir depo buldu. Bu depoda Filiz'in ailesiyle irtibat halinde olduğu yönünde bilgiler alan ekipler, depoda çamaşır değişme, yemek alma, ailesiyle görüşme gibi yaşamsal ihtiyaçlarını karşıladığı bilgisi üzerinde duruluyor.

DEPODA ARAMA YAPILIYOR

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada Atalay Filiz'in Buca'da bir internet kafede ev aradığı bir kahvehanede oturduğu görüntülere yansımıştı. Filiz'in günlük kiralık bir ev tuttuğu ve ev arkadaşının ise gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Kaynarca’ da güvenlik kamerasına takılan kişinin kaldırımda sırt çantasıyla yürürken tedirgin bir şekilde arkasına bakması dikkat çekiyor.

BABA İLHAN FİLİZ EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan seri Katil Atalay Filiz'in pilot babası İlhan Filiz'in ifadesinin alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldüğü öğrenildi.

SIRTINDA ÇANTAYLA GÖRÜNTÜLENDİ

KENDİNİ ELE VERECEK HERKESİ ÖLDÜRÜYOR

Hürriyet gazetesinin haberine göre ise Atalay Filiz, kendisini ele vereceklerini düşünerek, Göktuğ ile Elena’yı Ankara’da pompalı tüfekle öldürdü. Yine polisin tespitlerine göre, öğretmen Fatma Kayıkçı da aynı nedenle katledildi. 2 yıl boyunca yaşadığı Tuzla’da sahte isim kullanan ancak sahte kimliği bulunamayan Atalay Filiz, sigorta için kendisinden kimliğini isteyen Kayıkçı’nın kendisini ele vermesinden korktu. En büyük korkusu yakalanmak olan Atalay Filiz, kendisini ihbar etmelerinden korktuğu Göktuğ ve Elena gibi Kayıkçı’yı da öldürdü, Atalay Filiz'i yakalamak için tüm emniyet birimleri çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmayı İstanbul polisi dışında, Ankara Emniyet Müdürlüğü, MİT ve Askeri İstihbarat da takip ediyor.

KAYNARCA HATTI İNCELEMEDE

Zanlının araç kiralama ihtimaline karşı şirketler incelendi ancak bu yönde bir işlemin yapılmadığı anlaşıldı. Zanlının, 2 ayrı telefon kullandığını, bunların “patates hat” olarak isimlendirilen ve başkalarının kimlik bilgileri kullanılarak alınan hatlardan olduğunu belirleyen polis, kayıtları da mercek altına aldı. Buna göre eski marka telefonla kullanılan hat S.Ç. adlı kişiye aitti. Bu telefonu herkes biliyordu. Ancak kullandığı akıllı telefonu ise kimse görmemişti. Bu da bir kadının üzerineydi. Telefon kayıtlarına göre Atalay Filiz, öldürdüğü Fatma Kayıkçı ile sadece 2 kez telefonda görüşmüştü. Akıllı telefonla anlık iletişim uygulaması “WhatsApp” kullanan zanlının, bu şekilde kimlerle yazıştığı tespit etmeye çalışılıyor.

BABASI YUNAN JETİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, eski askeri pilot. 12 Haziran 1992'de o dönem yüzbaşı olan İlhan Filiz, Üsteğmen Murat Yıldırım ile birlikte F-16 savaş uçağıyla Ege Denizi üzerinde devriye uçuşu yaparken 2 Yunan uçağıyla it dalaşına girmişti. Yunan f-15 C uçaklarından biri, peşindeki İlhan Filiz'den kurtulmak için denize doğru dik inişe geçmiş, ancak manevrayı tamamlayamayarak denize çakılmıştı. Olayda Yunan pilot hayatını kaybetmişti.

16-06/02/574fd0b7c03c0e59dc747366.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN