Son dakika! SPK’dan Çiftlik Bank’a suç duyurusu

Son dakika! SPK’dan Çiftlik Bank’a suç duyurusu

Son hisse devrinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu Çiftlikbank hakkında suç duyurusunda bulundu.

SPK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 80 inci maddesi ile kurulması yasaklanmış olan “piramit satış sistemi”nin özelliklerini bünyesinde barındırması ve hileli davranışlar yoluyla sisteme para aktaran şahısların zarara uğratılabileceği ve ileride büyük mağduriyetlere yol açabileceği hususları dikkate alınarak, konuyla ilgili olarak 5207 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 157 ve 158 inci maddeleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunulmasına ve 6502 sayılı Tüketici Kanunu'nun 6'ncı ve 80'inci maddeleri kapsamında gereğinin takdir ve ifasını temin etmek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bilgi verilmesine karar verilmiştir.

CEO'SU ŞİRKETİ DEVRETTİ

Bakanlıkların inceleme başlattığı Çiftlik Bank'ın 25 yaşındaki CEO'su Mehmet Aydın, hisselerinin tamamını ağabeyi Fatih Aydın'ın Kıbrıs merkezli şirketine devretti.

İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarına göre Mehmet Aydın adına kayıtlı, 15 milyon TL sermayeli "Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi" yer alıyordu. Kayıtlara göre Aydın şimdi şirketin eski ortağı olarak görünüyor.

Aydın'ın bu şirkette sahip olduğu hissenin tamamı ağabeyi Fatih Aydın'ın Kıbrıs merkezli şirketine devrettiği öğrenildi. Öte yandan Çiftlik Bank'ın medya basın danışmanlığını tiyatro ve sinema oyuncusu Mehmet Çevik'in yaptığı ortaya çıktı. Çevik şirketle ilgili iddialara cevap verirken "Şirketimizin CEO'su bakanlıktan zaten kendisi soruşturma isteyerek iyi niyetli açılımı göstermiştir" dedi.

İSTANBUL/DHA


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN