Son dakika! Terör örgütü PKK ve IŞİD hedefleri vuruldu

Son dakika! Terör örgütü PKK ve IŞİD hedefleri vuruldu

TSK terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenledi. Operasyonda Kuzey Irak'taki 7 hedef yerle bir edildi. Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye atış hazırlığında olan IŞİD hedefleri fırtına obüsleri ile imha edildi.

Mirgesav ve Dağlıca kırsalında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu dün saat 10:00 - 11:11 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'lı terörist grubu ve sığınaklarının bulunduğu 7 hedef ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

IŞİD HEDEFLERİ VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye atış hazırlığında olan IŞİD hedeflerinin TSK tarafından Suriye sınırında konuşlu bulunan Fırtına obüsleri ile yapılan atışlar ve Koalisyon uçakları tarafından DABIK bölgesine gerçekleştirilen bir hava harekatı sonucunda imha edildiğini açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"09 Temmuz 2016 tarihinde Suriye kuzeyinde Baragitah, Tel Ahmar ve Şabaniye bölgelerinde Türkiye’ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen 10 DEAŞ terör örgütü hedefine (Silah mevziileri, Katyuşa ve havan silahları) TSK tarafından Suriye sınırında konuşlu bulunan Fırtına obüsleri ile yapılan atışlar ve Koalisyon uçakları tarafından DABIK bölgesine gerçekleştirilen bir hava harekatı sonucunda belirlenen hedefler imha edilmiş, yapılan atışlarda ilk belirlemelere göre 8 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş ve karargah olarak kullandıkları bir bina imha edilmiştir."

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN