Son dakika! YPG Kilis’teki camiye roket attı: Ölü ve yaralılar var

Son dakika! YPG Kilis’teki camiye roket attı: Ölü ve yaralılar var

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen iki roketten biri, bugün saat 18.15'te Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri de 25 dakika sonra saat 18.40'ta 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne düşüp patladı. Saldırıda ölü sayısı 2'ye yükseldi. 12 kişi de yaralandı. Yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri roketlerin atıldığı bölgeyi tespit etti. Bölge topçu ateşiyle vuruluyor.

Roketlerden ilki Çalık Camisi'nin kubbesine isabet edip gürültüyle patladı. Camide büyük hasar oluştu. Saat 17.56'da okunan ezan sonrası gelip akşam namazını kılan cemaatten 8 kişi, camiden çıktıkları sırada yaralandı.

Camide can pazarı yaşanırken, olay yerine kısa sürede sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı. Patlayan roketle kubbesi açılan cami, harabeye döndü.

Bundan 25 dakika sonra saat 18.40'ta, tarihe camiye 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne bir roket daha düşüp patladı. Bu saldırıda ise 4'ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. 5 kişi de hastaneye kaldırıldı. Saldırıda yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

18-01/24/resimid_8780275.jpg

KİLİS'TE CAMİYE ROKET ATILDI! İLK GÖRÜNTÜLER

CEMAAT NAMAZ KILIYORDU

Cemaatin namaz kıldığı sırada meydana gelen patlamada camide hasar oluşurken, caddede bulunan bazı kişiler de yaralandı.

Olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı.

Bölgeye sağlık, arama kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi.

KİLİS VALİSİ: 8 YARALI

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, PYD/PKK'nın kent merkezine yönelik saldırısında camideki 8 kişinin yaralandığını, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Tekinarslan, saldırının gerçekleştirildiği Çalık Camisi'nin önünde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yarım saat önce kent merkezine iki roket atıldığını söyledi.

18-01/24/c02e1722-68d0-4d7b-a3e3-fa308b10c382-1516811196.jpg

Atılan roketler caminin kubbesine isabet etti

Roketlerden birinin yatsı namazı sırasında Çalık Camisi'ne isabet ettiğini dile getiren Tekinarslan, şunları belirtti:

"Camimizdeki 8 vatandaşımız yaralandı. Yaralılarımızdan 2'sinin durumu ciddi. Diğer roket ise buraya yaklaşık 100 metre yukarıdaki bir sokaktaki eve isabet etti. Çok şükür can kaybı yok. Roketin oluşturduğu dumandan etkilenmek suretiyle 4'ü çocuk 5 kişi yaralanmış durumda. Yaralılarımızın hepsi hastanelere kaldırıldı. Tedavilerine başlandı, olay yerinde de çalışmalar sürüyor."

Tekinarslan, bir soru üzerine, "Şu anda içeride yaralı yok. Olaydan sonra yaklaşık 10 dakika içerisinde yaralılarımızın tamamına yakını tahliye edilip hastaneye kaldırıldı. Camimiz hasar almış durumda. 2 vatandaşımızın durumunun son derece ciddi olduğunu biliyorum. Yatsı namazında.... Hepimize çok geçmiş olsun." diye konuştu.

18-01/24/resimid_8780276.jpg

ROKET SALDIRISINDA ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen ve Kilis’te camiye düşen roketle yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi. 11 yaralının tedavilerine ise hastanelerde devam ediliyor.

TOPÇU BİRLİKLERİ VURUYOR

Saldırının ardından roketlerin ateşlendiği bölge, güvenlik güçlerince tespit edilerek, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

Vali Tekinarslan’ın açıklamasından bir süre sonra, hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan 1’i, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi.

HAREKAT BAŞLAYINCA ROKETLE SALDIRMAYA BAŞLADILAR

Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra terör örgütü başta Kilis olmak üzeri sınırdaki yerleşim yerlerine roketli saldırı düzenledi. En son Kilis’in Mücahitler Mahallesi’nde 3 katlı bir evin teras katına roset düşmüştü. 

Hatay'ın Reylanlı ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın lojistik merkezinin yakınındaki zeytin bahçesine de 23 Ocak'ta 2 roket mermisi düşmüştü.  

18-01/24/resimid_8780464.jpg

Yine 23 Ocak'ta Suriye'nin Afrin bölgesinden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca ateşlenen roket, Kilis kent merkezine düşmüştü. 

22 Ocak'ta da Kilis Ekrem Çetin Mahallesi Genç Osman Caddesi’nde valilik konağı ile polis evine yaklaşık 50 metre mesafedeki bir evin bahçesine ve yakınlardaki boş bir araziye 2 adet roket isabet etmişti. 

22 Ocak'ta Hatay Kırıkhan'daki Kartepe bölgesine atılan havanın seyyar jenaratöre isabet etmesi sonucu ise Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanı, evli ve 2 çocuk babası Şahin Elitaş (30) şehit olmuştu.

18-01/24/resimid_8780465.jpg

KİLİS / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN