Son dakika! Yunanistan, kabul etti! Darbeci askerlerden biri serbest

Son dakika! Yunanistan, kabul etti! Darbeci askerlerden biri serbest

Atina yönetimi, 15 Temmuz'dan ülkeye kaçan sekiz darbeci askerden birinin iltica talebini kabul etti.

Türkiye'nin taleplerine rağmen darbeci askerleri iade etmeyen Yunanistan, tam aksi yönde bir karar verdi.

Atina yönetimi, sekiz FETÖ'cü askerden birinin iltica talebini kabul etti. Sığınma hakkı alan darbeci asker serbest kaldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Binbaşı Gencay Büyük, Binbaşı Ahmet Güzel, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban, Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, Yüzbaşı Uğur Uçan, Başçavuş Bilal Kurugül veBaşçavuş Mesut Fırat helikopterle Yunanistan'a kaçmıştı.

TÜRKİYE'NİN İADE TALEBİ BİRÇOK KEZ REDDEDİLDİ

Ankara ve Atina'yı yaklaşık bir buçuk yıldır karşı karşıya getiren kriz, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayı başında Yunanistan'a yaptığı tarihi ziyarette gündeme gelmişti.

Yunanistan mahkemeleri daha önce verdiği kararlarda Türkiye'nin iade talebini birçok kez reddetmişti. Firari askerler, Türkiye'de de yargılanıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN