Ahmet Hacıoğlu: Kırkpınar'a yüz bin ziyaretçi bekliyoruz

Ahmet Hacıoğlu: Kırkpınar'a yüz bin ziyaretçi bekliyoruz

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Edirne'ye yüz bine yakın ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Ahmet Hacıoğlu, yaptığı açıklamada, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kırkpınar'ın olimpiyatlardan sonra en uzun süreli ve kesintisiz organizasyon olduğunu belirtti.

Kırkpınar'ın 6,5 asırdır kesintisiz olarak tarihten günümüze ritüelleriyle devam ettiğini ifade eden Hacıoğlu, Kırkpınar'ın eşsiz bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

YAĞLI GÜREŞLER TÜRK'ÜN ATA SPORU

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Türklerin ata sporu olduğunu anlatan Hacıoğlu, "Kırkpınar büyük bir organizasyon. İçinde kendine has ögeleri var. Kırmızı dipli mum, yağcı, cazgır, davul-zurna, pehlivanlar, ağa Kırkpınar'ı Kırkpınar yapan unsurlar. Kırkpınar'ın bu ögeleri ve ritüelleri günümüzde de devam ediyor. Bu değerlerle Kırkpınar'ın yaşatılması ve geleceğe aktarılması için çalışmalıyız. Ritüellerden en önemli olanlarından biri ağanın karşılanması, pehlivanlar mezarlığının ziyaret edilmesi, salavatlarla çayıra çıkılması. Bizim niyetimiz dünya durdukça bu ritüellerin özgünlüğünü bozmadan geleceğe aktarmaktır." dedi.

'TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ'

Hacıoğlu, Kırkpınar'ın kent turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu da ifade etti.

675 yıllık geleneği yerine takip etmek için yerli ve yabancı binler ziyaretçinin kente geldiğini vurgulayan Hacıoğlu, şöyle devam etti:

"Kırkpınar, herkesin ilgisini çeken bir etkinlik. Bu yüzden bu heyecanı yerinde görmek isteyenler Edirne'ye akın ediyor. Bu yıl da kente yüz bine yakın ziyaretçinin geleceği öngörüyoruz. Edirne, görülüp gezilmesi gereken bir kent. Kırkpınar haftasında Edirne'de tüm oteller yüzde yüz doluluğa ulaştı. Kentte büyük bir yoğunluk var. Bu durum kent ekonomisini hareketlendiriyor. Bu yoğunluktan her kesim faydalanıyor."

EDİRNE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN