Cimbom’dan yerli operasyonu

Cimbom’dan yerli operasyonu

Süper Lig’i şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon da uygulanacak 8+3’lük yabancı kuralını düşünerek kadro çalışmalarına devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar, ilk 11’de şans bulan yerli oyuncularını elde tutmak isterken kaleci Muslera’ya da yerli bir alternatif arıyor.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray, gelecek sezon başarısını tekrar etmek ve diğer kulvarlarda da zirveyi zorlamak için kadro planlamasını sürdürüyor. Gelecek sezon ligde 8+3 yabancı kuralının uygulanacak olması nedeniyle Sarı-Kırmızılı yönetim, kadro dinamiklerini ayarlamak adına titizlikle çalışıyor. Önceliğini elindeki kadroyu korumaya veren yönetim, farklı kulüplerin ilgi gösterdiği yerli isimler için harekete geçti.

Son dönemde yakaladığı çıkışla göz dolduran ve iki sezondur Avrupalı kulüplerin radarında olan Kerem Aktürkoğlu, ilk etapta sözleşme yenilenecek isim olarak öne çıktı. Lyon, Nantes, Bordeaux, Lazio ve Wolfsburg’un nabız yokladığı milli oyuncu, kulübün menfaatlerini düşünerek hareket ediyor. Beklenen düzeyde teklif gelmemesi halinde Kerem, Cimbom ile sözleşme tazeleyecek. Sarı-Kırmızılı kulüple 3 yıllık daha sözleşmesi bulunan milli futbolcunun, 9 milyon TL’lik garanti ücreti 27 milyon TL’ye çıkarılacak.

Avrupa’dan önemli talipleri olduğu da konuşulan Kerem’in iyileştirme yapılan mukavelesine performansına bağlı bonuslar da koyulacak. Sezon başında Galatasaray’a transfer olan ve savunmada kuş uçurtmayan Abdülkerim Bardakcı da ilk milli maçında attığı golle başarısını perçinledi. Nelsson ile yakaladığı uyumun ardından Atalanta ve Sevilla’nın radarına takılan milli stoperin de öncelikli tercihi takımda kalmak.

İtalya’dan birkaç kulübün takip ettiği Barış Alper Yılmaz, Süper Lig’de talipleri bulunan Yunus Akgün ve Berkan Kutlu için de karar kamp sürecinde alınacak. Sarı-Kırmızılı teknik heyet, rotasyonda verim alacağı isimleri elde tutmak isterken gelebilecek tekliflerin de önünü kapatmak istemiyor. Oyuncuların kampta sergileyeceği performansın ışığında son durumlarına karar verecek Okan Buruk ve heyeti, raporunu yönetime iletecek.

Ayrıca kaleci pozisyonuna takviye yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, 2 yerli file bekçisini listeye aldı. Uzun vadede Muslera’nın yerini alacak bir kaleci isteyen Cimbom, Rennes forması giyen 20 yaşındaki kaleci Doğan Alemdar ve Gaziantep’in file bekçisi Günay Güvenç’i liste başına yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN