Derya Can dalış rekoru kırarak Şahika Ercümen'i tahtından indirdi!

Derya Can dalış rekoru kırarak Şahika Ercümen'i tahtından indirdi!

Şahika Ercümen'in 74 metre daldığı Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda Derya Can 77 metre dalarak altın madalyanın sahibi olmasının yanı sıra Ercümen'in rekorunu eline geçirdi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda Derya Can sabit ağırlık monopalet dalında 77 metreye dalarak Türkiye şampiyonu oldu.

Çalışmalarına Arnica ana sponsorluğunda devam eden Derya Can, Türkiye rekoru kırarak daha önce Şahika Ercümen'e ait rekoru geçti ve altın madalya kazandı.

BİR REKOR DAHA GELİR Mİ?

Sabit ağırlık monopalet dalında Türkiye şampiyonu olan Derya Can, yarın da çift palet sabit ağırlık branşında şampiyonluk için nefesini tutacak.

16-09/02/1472815293_deryacan_2-1472838605.jpeg

'REKORUMU TÜRKİYE'YE ARMAĞAN EDİYORUM'

10 aylık bir bebeği ve 5 buçuk yaşında oğlu olan Derya Can rekorunu çocuklarına ve zor günler geçiren ülkemiz insanlarına armağan ederek "Bugün Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen sporcular ile yarıştık. Türkiye rekorunu kırarak 77 metreye çıkarmanın heyecanını yaşıyorum. Ülkemiz rekorlarla, başarılarla anılmayı hak ediyor" diye konuştu.

Derya Can'dan sonra şampiyonanın kadınlar kategorisinde ikinci en iyi derece 74 metre ile Şahika Ercümen'in oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN