Formula 1'de tarihi transfer! 8 kez dünya şampiyonu pilot 2025'ten itibaren Ferrari'de...

Formula 1'de tarihi transfer! 8 kez dünya şampiyonu pilot 2025'ten itibaren Ferrari'de...

Bugün sabah saatlerinde ortaya atılan iddialarda Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un Mercedes'ten ayrılacağı ve Ferrari'ye katılacağı iddiaları dolanıyordu. Akşam saatlerinde ise Ferrari'nin X (eski adıyla Twitter) platformunda paylaştığı gönderi ile Formula 1 tarihinin en büyük transferlerinden biri gerçekleşti.

7 kez dünya şampiyonu olan Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes ile başlayan Formula 1 macerasına 2025 yılından itibaren herkesi şoke eden bir kararla Ferrari'de devam edecek. Çok yıllık bir anlaşma olduğu belirtilen bu transfer ise birçok kişiye göre Formula 1 tarihindeki en büyük transfer.

Gerçekleşen bu büyük transfer motorsport.com'un iddialarına göre Ferrari'nin değerini bir gecede 7 milyar dolar artırırken F1 yorumcusu Serhan Acar ise gerçekleşen bu inanılmaz transferi şu şekilde yorumladı, "F1 tarihinin en büyük, en inanılmaz transferlerinden birisi: Bugüne kadarki 11 sezon, 222 yarış, 82 galibiyet, 78 pol, 148 podyum ve altı şampiyonluğun ardından @LewisHamilton 2024 sonunda @MercedesAMGF1 den ayrılıyor ve 2025 için @ScuderiaFerrari ye katılıyor...".

"HERKES FERRARİ TARAFTARIDIR"

Ferrari'nin yaptığı paylaşımın ardından herkesin beklediği gibi takımın yıldız sürücüsü Charles Leclerc takımda kalırken Carlons Sainz'ın ise 2024 yılından itibaren Ferrari'den ayrılacağı da doğrulanmış oldu. Öte yandan, bu transfer ise geçmişte eski Ferrari pilotu ve 4 kez dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel'in sözlerini akıllara geldi. Vettel Ferrari sevgisini geçmişte şu sözlerle açıklamıştı, "Herkes Ferrari taraftarıdır. Öyle olmadıklarını söyleseler bile, onlar Ferrari taraftarıdır.".

Bu sözler aynı zamanda diğer birçok şampiyonun ve sürücünün de hayali olan Ferrari ve onun kırmızı tulumuyla şampiyon olmanın, yarış kazanma isteğinin ne kadar gerçek olduğunu, Hamilton'un emekli olmadan önce kırmızı tulumuyla beraber bir yarış kazanma istediğini açıklıyor aslında. Veya belki de sadece yıllar içerisinde Tifosi (Ferrari taraftarlarına verilen isim) tarafından aldığı nefreti sönümlemek, belki de Schumacher'in rekorlarını kırdığı yetmezmiş gibi bir de onu evinde yenmek istediğindendir. Zamanla bekleyip göreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN