Ken Block'un kızı Lia Block 2024'te F1 Academy'de yarışacak! Hayalleri için yarışacak 15 kadın pilot ve...

Ken Block'un kızı Lia Block 2024'te F1 Academy'de yarışacak! Hayalleri için yarışacak 15 kadın pilot ve...

Gymkhana yıldızı Ken Block'un kızı Lia Block, 2024 yılında F1 Academy'e girmeye hazırlanıyor. Kar motoru kazasında hayatını kaybeden Ken Block'un kızı Lia Block, babasını kaybettiğinden bu yana daha sıkı çalışmaya başlamış gibi görünüyor. Gelecek yıl ART Grand Prix ile F1 için kolları sıvamaya hazırlanan Lia aynı zamanda Williams’ Racing Driver Academy'e de katıldı.

BARAN BEKİ | KARAR

Hayatını kaybeden 55 yaşındaki ünlü ralli pilotu ve Gymkhana yıldızı Ken Block'un kızı Lia Block, 2024 yılı için open-wheel kategorisinde yarışmak için hazırlanıyor.

Williams ile anlaşan 17 yaşındaki Lia Block, 2024 yılı için ART Grand Prix ile beraber F1 Academy'de yarışacak. F1 Academy serisinin 2. sezonunda Williams'ın tercihi ile koltuk bulan Lia, gelecek yıl Suudi Arabistan'da başlaması beklenen seride yarışacak olan sürücülerden biri oldu. 2024 yılında tüm F1 takımları, kadınlardan oluşan 15 kişilik F1 Academy'de bir sürücüyü aday gösterecek. F4 araçlarının temel alındığı bu seride yetenekli kadınların doğru adımlar ile hayallerine ulaşabilmeleri hedefleniyor.

2023-kadinlardan-olusan-f1-academy.png
2023 F1 Academy

"BUNU HAYAL BİLE EDEMEZDİM"

Lia Block, McLaren tarihinde ilk kez sürücü programına alınmış bir kadın olan 18 yaşındaki Bianca Bustamante ile beraber ART Grand Prix takımıyla boy gösterecek. Farklı serilerde daha öncesinde yarışmış olan Lia için ise bu tamamen yeni bir tecrübe olacak çünkü kendisi daha öncesinde daha çok ralli ağırlıklı serilerde (Extreme E, Rallycross) yarıştı. Mücadele etmiş olduğu serilerde adını duyurmayı başaran Lia akademiye katılması hakkında, "Williams Sürücü Akademisi'ne katılacak olmaktan ve 2024'te F1 Akademisi'nde yarışacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım! Bunu hayal bile edemezdim. Bu yeni deneyimi kucaklamak ve mümkün olduğunca çok şey öğrenmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

lia-block-artik-f1-academyde.png
Lia Block

"EKSTREM SPORLAR LİA'NIN DNA'SININ BİR PARÇASI"

ART Grand Prix takım patronu Sébastien Philippe ise Lia hakkında şunları söyledi, "Ekstrem sporlar Lia'nın DNA'sının bir parçasıdır ve uluslararası arenalardaki çıkışları, yeteneği ve çeşitli zorlu ortamlara uyum sağlama becerisini doğrulamaktadır. 17 yaşında olan Lia, büyük bir azimle karşısındaki zorluklara doğru ilerliyor, bu da onun ekibimizde ve F1 Akademisi'nde hızla yer bulmasına olanak tanımalıdır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN