Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi finali İstanbul'da

Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi finali İstanbul'da

UEFA, 2026 yılında Avrupa Ligi ve 2027 yılında Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını resmen açıkladı. Toplantıda alınan karar doğrultusunda, 2026 Avrupa Ligi finali Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı'nda gerçekleştirilecek. 2027 Konferans Ligi finalinin oynanacağı stat ise daha sonra belli olacak.

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, 2026 yılında UEFA Avrupa Ligi finalinin ve 2027 yılında UEFA Konferans Ligi finalinin İstanbul'da oynanacağını duyurdu.

Yardımcı'nın da katıldığı UEFA İcra Kurulu toplantısı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karara göre, 2026 UEFA Avrupa Ligi finali Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı'nda yapılacak. 2027 UEFA Konferans Ligi finalinin ise hangi statta oynanacağı daha sonra belirlenecek.

Tüpraş Stadı, bu kararla birlikte ikinci kez bir UEFA finaline ev sahipliği yapacak. Daha önce 2019'da, o dönemki adıyla Vodafone Park olarak bilinen statta, Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa finali gerçekleştirilmişti.

İMAMOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’a ve ülkemize değer katacak her organizasyonda tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışacağımızı beyan eder, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. İmamoğlu, bu organizasyonların İstanbul'a ve Türkiye'ye sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, spor ve turizm açısından önemli fırsatlar sunacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN