Sur'da iki polisin şehit edilmesi ve Tahir Elçi'nin öldürülmesi soruşturmasında 3 kişiye gözaltı

Sur'da iki polisin şehit edilmesi ve Tahir Elçi'nin öldürülmesi soruşturmasında 3 kişiye gözaltı

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polis memurunun şehit edilmesi soruşturmasında 3 kişi gözaltına alındı. Valilik'ten yapılan açıklamada yakalanan bir şahsın da olay yeri incelemesinde parmak izinin tespit edildiği belirtildi.

Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği olay öncesinde 2 polisi şehit ederek kaçan PKK'lılardan Uğur Yakışır'ın ağabeyi, kuzeni ve bir arkadaşı bugün gözaltına alındı.

3 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi Balıkçılarbaşı Meydanı'nda çatışmada 2 polisi şehit ederek Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği sokağa kaçan ve çatışma sırasında yaralandığı öğrenilen PKK'lılardan Uğur Yakışır'ın  ağabeyi N.Y., kuzeni O.Y. ile arkadaşı M.E. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Bağlar İlçesi'nde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Valilik: 1 kişi yakalandı

Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis aracına PKK'lıların düzenlediği ve 3 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili 1 kişinin yakalandığını açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

'27 Kasım 2015 Cuma günü saat 06.30 sıralarında, ilimiz Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Şanlıurfa Bulvarı üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yan sokağı olan 1204'üncü Sokak içerisinde devriye görevi ifa etmekte olan Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekip aracına yönelik, beyaz renkli bir araç içerisinden kimliği belirsiz şahıslar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, ekip aracı içerisinde bulunan emniyet görevlilerinin karşılık vermesi sonucu çatışma meydana geldiği, çatışma neticesinde; 3 polis memurunun yaralandığı, bir bölücü terör örgütü mensubunun ölü olarak ele geçirildiği ve olaya karışan diğer şahıs ve veya şahısların da kaçtığı bilinmektedir. Bahse konu olayın aydınlatılmasına yönelik olarak devam eden çalışmalarda; Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nce yapılan incelemelerde, araç içerisinde parmak izi tespit edilen bir şahıs, 2 Aralık 2015 günü saat 09.20 sıralarında, ilimiz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Bağlar İlçesi Sunay Caddesi Koşuyolu Parkı civarında yakalanmıştır.'

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN