Suriye’de 15 gün misafir kaldım

Suriye’de 15 gün misafir kaldım

Yılbaşında eğlence kulübü Reina’da 39 kişinin öldürüldüğü saldırının sanıklarından IŞİD’li Abuliezi Abuduhamiti savunmasında, “Suriye’de 15 gün kaldım. Orada Ahrar uş-Şam’a bağlı Sultan Abdülhamit Han Türkmen Tugay’ına misafir olarak gittim” dedi.

Ortaköy’de yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişinin hayatını kaybettiği terör örgütü IŞİD saldırısına ilişkin aralarında tetikçi Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 51’i tutuklu 57 sanığın davasına devam edili. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de önceki gün yapılan duruşmada susma hakkını kullanan bir numaralı sanık Abdülkadir Masharipov’un, dün elinde dosya ile geldiği görüldü.

Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva ile birlikte 3 tutuklu kadın ise cezaevinden SEGBİS’le duruşmaya bağlandı. Konya’dan otobüsle gönderilen paket içindeki ‘Sig Sauer’ marka silahı teslim alan sanık Omar Asım ile birlikte yakalanan sanık Abuliezi Abuduhamiti, savunmasında herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını öne sürdü. Mahkeme başkanının “Suriye’de bulundun mu? Silahlı eğitim aldın mı?” sorusuna Abuduhamiti, “Suriye’de 15 gün kaldım. Orada Ahrar uş - Şam’a bağlı Sultan Abdülhamit Han Türkmen Tugay’ına misafir olarak gittim. Orada Uygur bir arkadaşım vardı. Bana Çin’de Uygurlara uygulanan eziyeti hatırlatarak, ‘Onlarla mücadele etmen için silahlı eğitim alman gerekir’ dedi.

Ancak misafir olduğum için silahlı eğitim almadım. Suriye’ye Reyhanlı üzerinden gitmiştim. Sınırdan da pasaportumla geçmiştim” yanıtını verdi. Telefonunda ele geçirilen ve IŞİD terör örgütüne ait olduğu belirtilen Al Hayat kanalına ait görüntülerin ise, Uygur’lu ünlü bir şarkıcının müziklerini dinlemek için izlediğini ileri sürdü.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN