Suudi Arabistan Yemen'de Husilere ait askeri noktaları vurdu

Suudi Arabistan Yemen'de Husilere ait askeri noktaları vurdu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in başkenti Sana'da Husilere ait bir hava üssü ile balistik füze depolarına saldırı düzenledi.

Koalisyon güçleri sözcüsü Turki el-Maliki'nin yaptığı ve Suudi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamaya göre, koalisyon güçleri, Uluslararası Sana Havalimanı yakınındaki Ed-Deylemi Hava Üssü'ndeki askeri noktaları hedef aldı.

Saldırıda ayrıca balistik füze depoları, insansız hava araçları kontrol istasyonları ile bomba imalathanelerinin kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Söz konusu saldırının, Husilerin hareketlerinin yakından takip edilmesiyle elde edilen istihbarat bilgileri sonucunda gerçekleştirildiğini kaydeden Maliki, Uluslararası Sana Havalimanı'nda Birleşmiş Milletler ile insani yardım uçaklarının uçuşlarına devam edeceğini kaydetti.

RİYAD/AA



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN