Taktiğin yalanın bini bir para

Taktiğin yalanın bini bir para

İstanbul’da son iki yılda 9 bin 740 dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Kendilerini telefonda savcı, polis veya asker olarak tanıtarak binlerce kişinin bankadaki parasını ele geçiren şüpheliler, bu taktiği en çok cep telefonu üzerinden yaptı. Emniyet de vatandaşların en fazla bu yöntemle dolandırıldığını açıkladı.

İstanbul’da son iki yılda 9 bin 740 dolandırıcılık olayı meydana geldi, şüphelilerin genellikle cep telefonu ve internet üzerinden vatandaşları mağdur ettiği belirlendi. İşte dikkat edilmesi gereken dolandırıcılık yöntemleri...

TERÖR ÖRGÜTÜ BAHANESİ

Cep telefonu aracılığıyla kendilerini savcı, polis veya asker olarak tanıtan şüpheliler, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini ve paralarını başka bir hesaba aktarmalarını istedikleri vatandaşları dolandırırken, evde bulunan para ve ziynet eşyalarını da belirttikleri yere getirmelerini isteyerek çok sayıda kişinin parasını aldı.

MAİL’LE VİRÜS BULAŞTIRMA

Mail yoluyla gönderilen virüslü mesajların açılması sonucu vatandaşların bilgisayarlarındaki bilgilere ulaşan ‘hacker’ dolandırıcılar, elde ettikleri şirket, kimlik ve banka bilgilerini kullanarak, kişilerin şahsi ve firma hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktardı.

TAPUDA MÜLK OYUNU

İnternet üzerinden araç, ev, iş yeri satmak isteyen vatandaşlar da dolandırıcıların hedefi oldu. İnternetten araç ve gayrimenkul satmak isteyen vatandaşlarla temasa geçen dolandırıcıların, tapuda üzerine aldıkları mülklerin parasını çeşitli yöntemler kullanıp ödemeden kaçtıkları ortaya çıktı.      

İŞ BULMA SİTESİYLE ALDATMA

İş bulmak için internetteki ilanlara bakan vatandaşlar ise dolandırıcılar tarafından hazırlanmış iş bulma sitelerine başvurunca mağdur konuma düştü. Dolandırıcıların hazırladığı internet sitelerine başvuran vatandaşlar ‘iş bulma komisyonu’ adı altında kredi kartlarıyla ödeme yaparken, internet sitesinin herhangi bir faaliyetinin olmadığını öğrenince dolandırıldıklarını fark etti.    

SÜREKLİ YÖNTEM DEĞİŞTİRİYORLAR

Emniyet yetkilileri, dolandırıcıların sürekli yöntem değiştirdiğine dikkati çekti. Cep telefonu aracılığıyla kendilerini savcı veya polis olarak tanıtan dolandırıcıların, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini ve paralarını başka bir hesaba aktarmalarını istediklerini hatırlatan yetkililer, tüm uyarılara rağmen vatandaşların bu yöntemle hâlâ dolandırıldığını kaydetti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN