Tanışık köylüleri sivil şehit sayılacak

Tanışık köylüleri sivil şehit sayılacak

Diyarbakır Dürümlü mezrasında PKK’nın 15 ton bombasıyla hayatını kaybeden 16 Tanışık köylüsünün sivil şehit sayılması için çalışma başlatıldı.

[KARAR]

Diyarbakır Dürümlü mezrasında PKK’nın 15 ton bombasıyla hayatını kaybeden 16 Tanışık köylüsünün sivil şehit sayılması için çalışma başlatıldı. KARAR’ın edindiği bilgilere göre, bu kapsamda ölenlerin yakınlarına, 85-100 bin lira tazminat ödenecek.

KAMUDA İŞ VERİLECEK

20 yıl vadeli ve faizsiz konut kredisi de TOKİ desteğiyle verilebilecek. Ev istemeyenlere de, 10 yıl kira yardımı yapılacak. Çocuklarına da üniversiteyi bitirene kadar karşılıksız burs verilecek. Ölenlerin, anne ve babasına da maaş bağlanacak. Diğer yandan ölenlerin eş ve çocuklarından bir veya ikisine, veya kardeşine kamuda iş verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN