Tanışık Köyü’nün muhtarı Bayram Yaman tek tek saydı  13 kayıp var

Tanışık Köyü’nün muhtarı Bayram Yaman tek tek saydı  13 kayıp var

Diyarbakır’da PKK’lıların 15 ton bomba yükledikleri kamyonun peşine düşen köylülerden 13’nün kayıp olduğu kesinleşti. Patlamanın olduğu Tanışık Köyü’nün muhtarı Yaman, “Üç oğlumla beraber 13 kişi kayıp. Ne yapacağız bilmiyoruz” dedi.

[Karar]
KENAN BUTAKIN

Diyarbakır’da iki gün önce, bomba yüklü kamyonla Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasına giden PKK’lı teröristlere köy halkı geçit vermedi. Daha sonra köyden ayrılan teröristler, yakındaki bir başka köyde vatandaşlar tarafından takip edildikleri anda kamyonu infilak ettirdi. Patlama anında ilk belirlemelere göre 4 köylü yaşamını yitirdi.

Olayın ardından da, teröristleri kovalayan bazı köylülerin kayıp olduğu ve bu kişilerin de patlamada yaşamını yitirdikleri iddia edildi. Kayıp olan köylülerin tümünün de Tanışık Köyü’nden olduğu ileri sürüldü.

KARAR’ın ulaştığı Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman, kayıp köylülerle ilgili net rakam verdi.  Bayram kayıpların kendi köyünden olduğunu, iki oğlundan da haber alamadığını söyledi. Bayram şu bilgileri verdi: “Patlamanın olduğu gece, şu anda kendisi de kayıp olan yeğenim Seyithan Orhan beni aradı ve birilerinin kendilerine silah çektiğini söyledi. Ben de, telefondan sonra  hemen oraya doğru gitmeye başladım. Ama ne olduğunu anlamadım bir süre sonra çok şiddetli bir patlama yaşandı.”

‘EVLERE TEK TEK BAKTIK’

Yaman “Benim 5 çocuğum var. Ama 35 yaşındaki oğlum Gerçek, 23 yaşındaki oğlum Rıza ve 20 yaşındaki oğlum Davut ise ortada yok. Ne olduğunu bilmiyoruz. Köyde herkes hanelere tek tek baktı, herkesi saydı. Şu anda köyümüzde 13 kişi kayıp durumda. Ne yapacağız bilmiyoruz” diye konuştu.

DNA İLE KAYIP SAYISINA ULAŞILACAK

Patlamadan sonra kaç kişinin kayıp olduğuna yönelik ayrıca bir inceleme de başlatıldı. Diyarbakır Valiliği kaynakları, kayıp sayısının ceset parçalarına yapılacak DNA incelemesiyle netleşeceğini belirttiler. Toplanan ceset parçaları Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Bu parçalar tek tek incelemeye alınırken, köylülerden de DNA örnekleri alındı. Yapılacak eşleştirmelerden sonra da tam sayı ortaya çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN