Tapınaktaki saçlar peruk oluyor

Tapınaktaki saçlar peruk oluyor

Tanrılara saç adama, Hindistan’daki ilginç geleneklerden biri. Hintliler dilekleri için saçlarını tanrılara adıyor ancak kazınan saçlar peruk yapılıp Batılı ülkelere satılıyor.

Hindu inancına göre, bir dilekte bulunulduğunda ya da bir dileğin gerçekleşmesinden sonra saçların traş edilmesi yaygın bir gelenek. Fotoğrafçı Allison Joyce, Hindistan’ın Hiruttani kentine giderek saçlarını tanrılara adayanları görüntüledi.

16-11/17/17krr16-hintli1.jpg

Dileğinin gerçekleşmesini isteyenlerden biri 28 yaşındaki Rupa. Rupa, kızının tekrar sağlığına kavuşması için saçlarını hiç düşünmeden kazıtıyor. Tabi kızının saçları da gidiyor Tanrılara. Saç adama ayinlerine Rupa gibi çok sayıda kişi katılıyor. Her birinin dileği farklı. Kesilen saçlar Thiruthani Murugan tapınağında tanrılara adak olarak sunuluyor, dualar ediliyor. Kazınan saçların sonu ise çöp değil, batılı ülkeler oluyor. Tapınaklardan toplanan saçlar açık artırmada satılıyor ve Batı ülkelerine satılan perukların üretiminde kullanılıyor.

16-11/17/17krr16-hintli2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN