Tapu harcı, konutta KDV düştü kreş desteği arttı

Tapu harcı, konutta KDV düştü kreş desteği arttı

Bakanlar Kurulu kararıyla tapu harcında oran, 31 Ekim'e kadar binde 20 yerine 15'e, konutta KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Kadın istihdamını artırmak için kreş desteği oranı da yükseltildi.

Bakanlar Kurulu, kapsamlı bir KDV ve ÖTV düzenlemesi yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, tapu harcında binde 20 olan oran, 31 Ekim 2018'e kadar binde 15'e düşürüldü. 

Bu oran sadece konut ve işyeri alımlarında geçerli olacak, arsa ve arazi alımlarında ise geçerli olmayacak.

Düzenlemeyle 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 12 bin liradan 9 bin liraya düşecek.

KONUTTA KDV İNDİRİMİ

Konutta KDV oranı da yine 31 Ekim 2018 tarihine kadar yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.

KREŞ DESTEĞİ ARTTI

Düzenlemeyle kadın istihdamına destek için kreş desteği artırıldı. Kadın çalışanlar için işverenlerce dışarıdan alınan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti kapsamında sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Böylece, çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutarı 304 liradan bin 15 liraya yükseltildi.

RAKI, VOTKA VE CİNDE VERGİ YÜKSELDİ 

Alkollü içkilerle ilgili de bir takım düzenlemelere gidildi. Likör, şarap ve viski gibi bazı alkollü içkilerin vergi oranları düşürüldü. 

Rakı, cin ve votkanın asgari maktu vergi oranı ise yükseltildi. 

2 litreyi geçmeyen kaplarda uygulanmak üzere rakının asgari maktu vergi tutarı 171,2 lira yerine 184,3 lira oldu. Votka ve cinde ise 175,6 lira olan tutar, 184,4 liraya yükseltildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN