TBMM'de Erdoğan'a küfredenlere Meclis'e giriş yasağı konuldu

TBMM'de Erdoğan'a küfredenlere Meclis'e giriş yasağı konuldu

Karar'a konuşan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP’nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfredenlere Meclis’e giriş yasağı koyduklarını açıkladı. Uslu, görüntülerden tespit ettikleri bu 7 kişinin Meclis yasağının, yargı süreci tamamlanana kadar süreceğini bildirdi. Uslu, Erdoğan’ın gündeme getirdiği partilere seyircisiz grup toplantısı cezası verilmesi talebi için ise içtüzüğün değişmesi gerektiğini kaydetti.

EROL METİN/ANKARA

Karar’a konuşan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, geçtiğimiz hafta CHP’nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde küfürlü slogan atan şahıslar hakkında Meclis’e giriş yasağı kararı aldıklarını söyledi. İncelenen görüntülerden tespit ettikleri CHP Buca ilçe teşkilatına mensup 7 kişiyle ilgili AK Parti grup başkanvekillerinin de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Uslu, söz konusu 7 CHP’linin Meclis’e giriş yasağının, yargı süreci tamamlanana kadar süreceğini bildirdi.

"SEYİRCİSİZ’ CEZASI VERİLEMİYOR"

Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik hakaret sonrası gündeme getirdiği partilere seyircisiz grup toplantısı cezası verilmesi talebi için ise Meclis’in içtüzüğünün değişmesi gerektiğini kaydetti. Uslu, aksi taktirde bu tür aşırılıklara giden partilerle ilgili seyircisiz grup toplantısı yapma zorunluluğu getirilemeyeceğini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU İZİN VERMEMELİYDİ

Erdoğan’a yönelik atılan çirkin sloganları engellemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Uslu, “Böyle bir sloganın atılmasına önce oradaki siyasi partinin genel başkanı, sonra onun grup başkanvekillerinin izin vermemesi gerekiyordu. Bu insani nezaketi aşmıştır, ahlaki de değildir, şık da değildir. Özellikle cumhurbaşkanına hakaretin açıkça cezası vardır ve bu konuda işlem yapılmıştır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN