Tendürek ve Şemdinli'den acı haber | Son dakika haberleri

Tendürek ve Şemdinli'den acı haber | Son dakika haberleri

TSK'dan yapılan açıklamada Tendürek'teki operasyonda 3 asker ve 1 korucunun şehit olduğu, Şemdinli'de ise 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Kuzey Irak'a yönelik hava harekatı düzenlendiği ve PKK'lı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisine yer verildi. Açıklamada, operasyonlarda 9 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Van'da 3 asker ve 1 korucunun, Hakkari Şemdinli'de ise 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan şöyle:

VAN'DA 3 ASKER VE 1 KORUCU ŞEHİT

24 Mayıs 2017 tarihinde Van/Çaldıran, Gülizar mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından karayolunun kesilerek üç tırın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden Güvenlik unsurlarımız ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler arasında çatışma meydana gelmiştir. Söz konusu çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş ve dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiştir. 

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Van'da süren operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

HAKKARİ'DE 1 ASKER ŞEHİT

25 Mayıs 2017 tarihinde Hakkâri/Şemdinli Koçtepe bölgesinde 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Çatışma esnasında terör örgütü mensubu silahlı bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu iki olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; tedavileri süren kahraman silah arkadaşlarımıza ise acil şifalar dileriz.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

25 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.50 sularında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen silahlı üç bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiştir. Ayrıca operasyon kapsamında aynı vuruş bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir cephanelik de imha edilmiştir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN