TEOG tercihleri ne zaman başlıyor? 2017 TEOG tercih robotu

TEOG tercihleri ne zaman başlıyor? 2017 TEOG tercih robotu

2017 TEOG tercihleri ne zaman başlıyor? TEOG tercih robotu ile öğrenci ve veliler lise tercihlerini yapma işlemine başladı. Öğrenciler Yerleştirme Esas Puanalarının (YEP) açıklanması ile birlikte lise için 25 farklı okul tercihinde bulunup ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaklar. İşte 2017 TEOG tercih robotu ve tercih işlemlerine dair tüm ayrıntılar...

TEOG tercihleri ne zaman başlıyor, ne zamana kadar sürecek? TEOG tercih işlemleri nasıl yapılır? TEOG YEP sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin yeni gündemi tercih süreci oldu. Öğrenciler ve veliler lise tercihlerini Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile birlikte yapabilecek, 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacak. Peki, 2017 TEOG tercihleri ne zaman başlıyor? İşte bu MEB'in ortak sınav takvimi ve tercih işlemlerinin ayrıntıları...

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN? 2017 TEOG TERCİH ROBOTU

TEOG terichi yapma işlmeleri için heyecanla bekleyen öğrenciler için TEOG YEP sonuçları açıklandı. Yerleştirme esas puanlarının açıklanmasının ardından gözler TEOG tercihlerine çevrildi. Sınav stresini geride bırakan öğrenciler şimdi tercih takvimini araştırıyor. Peki, TEOG tercihleri ne zaman yapılacak, tercih yaparken nelere dikkat etmeli? İşte e-okul TEOG tercih robotu ve sürece ilişkin detaylar!

TEOG TERCİH ROBOTU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği bilgilere göre, toplam 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin YEP’i hesaplanmış ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan aldı. Öğrenciler, TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecekler. Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla 81 ilde toplam 26 bin 846 öğretmen görevlendirildi. Peki, TEOG tercihleri ne zaman yapılacak, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TERCİH TARİH ARALIKLARI

 Öğrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklar. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekiyor. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirme gerçekleştiriliyor.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS’TA

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

TEOG TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Tercih listesi aslında sizin girmeyi en çok istediğiniz okuldan, en az tercih ettiğiniz okula doğru sıralanır. Veli veya öğrencinin yüzdelik dilimi düşük, dolayısıyla puanı yüksek olan okulu birinci sıraya yazmasındaki amaç kendini garantiye alma isteğidir. Ancak yerleştirme yapılırken daha alta yazdığınız yüksek puanlı okullara, puanınız yetse bile, birinci tercihinize yerleştirilirsiniz. Sizin yüzdelik diliminiz aslında tüm sınava girenler içindeki sıralamanızı gösterir. Okulların yüzdelik dilimi ise o okula geçen yıl yerleşen en son öğrencinin sıralamasını gösterir. Sınava giren öğrenci sayısında büyük bir değişim olmadığı sürece, okulların alacağı öğrenci sıralamasında da bir değişim olmayacaktır. Dolayısıyla seçmiş olduğunuz tüm okulların yüzdelik dilimi, sizin yüzdelik diliminizden yüksek ise, herhangi bir okula yerleşmezseniz kaydınız otomatik olarak açık liseye yapılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN