TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur? İndirim kampanyası başladı

TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur? İndirim kampanyası başladı

TOKİ tarafından kuruma borcunu erken ödeyerek tapusuna daha önce paylaşılan tarihten önce kavuşmak isteyen hak sahiplerine yönelik ikinci indirim kampanyası başlatılacak. Bu doğrultuda TOKİ’nin indirim kampanyasına nasıl başvuracağını araştıranlar haberimize bakabilir…

 

Geçen günlerde son dakika olarak duyurulan haberin ardından TOKİ’nin borcunu erken ödeyerek tapusuna hemen sahip olmak isteyenlere yönelik indirim kampanyası gerçekleştireceği açıklandı. Bu yönde haberleri bekleyenler ise başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. İşte konuyla ilgili bilgiler…

İNDİRİM KAMPANYASI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın borcunu erken ödeyerek; tapusuna hemen sahip olmak isteyen iş yeri ve konut alıcılarına yönelik indirim kampanyasına başvurular, 23 Eylül Pazartesi başladı.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İNDİRİM TUTARI NE KADAR?

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bu sene ikincisi kez gerçekleştirilen kampanyada alıcılara peşin ödemelerde yüzde 22 indirim uygulanacağı belirtildi. Kampanyadan bütün borcunu kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Bu şahıslar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

19-09/23/toki.jpg

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, yarından itibaren 18 Ekim'e kadar ilgili bankaya başvurabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamında bulunan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

BUNLARA DİKKAT

Kampanyadan, satışları 2018 Haziran sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksidi 2018 Haziran sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri sahipleri yararlanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN