Trump Clinton için 'tecavüzcü' dedi

Trump Clinton için 'tecavüzcü' dedi

ABD'de Cumhuriyetçilerin tartışmalı başkan adayı Donald Trump bu kez bel altından vurdu. Trump, eski başkanlardan Bill Clinton'ı 'tecavüz'le suçladı. Irkçı ve faşist adayın olası rakibi Hillary Clinton'ın eşine yönelik sözleri, ABD siyasi tarihinde bir adayın eşine dair en saldırgan açıklama olarak değerlendiriliyor.

Trump 'tecavüz' suçlamasını, New York Times gazetesinin kendisinin kadınlarla ilişkisine dair bir makalesini eleştirirken yaptı. Muhafazakar Fox News'e konuşan Trump, makaledeki iddiaların 'Clintonların geçmişiyle karşılaştırılamayacağını' söyledi.

Trump yanlısı ünlü sunucu Sean Hannity de, Bill Clinton hakkında geçmişte cinsel taciz iddiasında bulunan kadınların isimlerini tek tek vererek şu soruyu sordu:

“Örneğin New York Times'a baktım. Juanita Broaddrick'le de konuşacaklar mı? Paula Jones ile söyleşi yapacaklar mı? Kathleen Willey ile de konuşacaklar mı? Bir vakada konu teşhirle ilgili. Bir diğer vaka da tacizle; bir diğerinde bir kadının itirazına rağmen dokunmakla ilgili.”

Trump araya girerek, şu 'eklemeyi' yaptı: “Ve tecavüzle...” Hannity ise Cumhuriyetçi adayı tekrar edip, “Ve tecavüz” ifadesini yineledi. Trump söyleşide, Clinton'ın bu iddiaları ortaya atan kadınlarla çok büyük meblalar üzerinden mahkeme dışı anlaşmaya gittiğini savundu; Paula Jones tarafından teşhirle suçlandığı Arkansas'ta beş yıl boyu baro üyeliğinden men edildiğini hatırlattı.

Konuşmada adı geçen kadınlardan Broaddrick Clinton'ın 1978 yılında kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüş, eski başkan bunu kesin bir dille yalanlamıştı.

16-05/20/trtec.jpg

Trump'ı bel altına indiren New York Times makalesinde ise milyarder siyasetçinin geçmişte birlikte çalıştığı 50'den fazla kadının uygunsuz davranışlara dair iddiaları yer alıyor. Makalenin başlığı, “Çizgiyi aşmak: Donald Trump kadınlara kapalı kapılar ardında nasıl davranıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN