Trump'la İbadi arasında Doğu Guta görüşmesi

Trump'la İbadi arasında Doğu Guta görüşmesi

ABD Başkanı Trump ile Irak Başbakanı İbadi arasındaki görüşmede DEAŞ'la mücadele ve Esed rejiminin Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırısı ele alındı.

Beyaz Saray, Trump-İbadi görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Başkan Trump ile Başbakan İbadi, Suriye'deki durumu ve  Şam yakınlarındaki ürkütücü muhtemel kimyasal saldırı haberlerini ele aldılar."  ifadesine yer verildi.

BERABER ÇALIŞMA İHTİYACINI KONUŞTULAR

İbadi'nin Trump'a, DEAŞ'a karşı mücadelede ABD'nin verdiği "kararlı  destekten" dolayı teşekkür ettiği kaydedilen açıklamada, "İki lider ayrıca  DEAŞ'ın kalıntılarının da temizlenmesi sürecinin hızlandırılmasını ve bölgedeki  diğer tehditlere karşı beraber çalışma ihtiyacını konuştular." değerlendirmesi  yapıldı.

Ayrıca Trump ile İbadi'nin, yaklaşan seçimler öncesinde Irak'ın birlik  ve bütünlüğünün önemine de vurgu yaptıkları belirtildi. Esed rejimi, önceki gün akşam saatlerinde, ablukada tuttuğu Duğu  Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son noktası olan Duma ilçesinde kimyasal silah  kullanmıştı. Saldırı sonucu en az 78 kişi can verirken, yüzlerce kişi de gazdan  etkilenmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "Başkan Putin, Rusya ve İran, hayvan Esed'i destekledikleri için sorumlular.  Büyük bedel ödenecek." değerlendirmesini yapmıştı.  Ayrıca ABD'nin BM Daimi Temsilciğinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin  geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç'in  talebi üzerine 9 Nisan Pazartesi günü söz konusu kimyasal saldırıyı görüşmek  üzere toplanma kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN