TSK: PYD/PKK sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor

TSK: PYD/PKK sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor

Son dakika! Türkiye'nin fiilen başlattığı Afrin operasyonu kapsamında Türk jetleri sınıra yakın YPG hedeflerini vuruyor. Bölgeden dumanlar yükseliyor. ÖSO kuvvetleri de Kilis'ten geçerek Afrin'e ilerliyor. Gün boyu YPG hedeflerine yapılan top atışları ise sürüyor. TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, harekatın adı 'Zeytin Dalı'. TSk ayrıca, Afrin'de bulunan terör örgütü PYD'nin bölgede bulunan sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını açıkladı.

Cumhurbaşaknı Erdoğan'ın "Afrin operasyonu fiilen başladı" açıklamasından saatler sonra ÖSO kuvvetleri Kilis'ten Suriye'ye giriş yaparken iki Türk F16'sı da sınıra yakın YPG hedeflerine bomba yağdırdı. Bombalanan hedeflerden dumanlar yükseldi. 

TSK tarafından yapılan açıklamada Afrin'de bulunan terör örgütü PYD'nin bölgedeki sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN