Türk futbolcu Avrupa'nın radarına takıldı

Türk futbolcu Avrupa'nın radarına takıldı

Alman Bundesliga 2 ekiplerinden Redbull Leipzig ve Hollanda 1. Lig Eredivisie takımı NEC Nijmegen, Gençlerbirliği 19 Yaş Altı Takımı'nda forma giyen Sefer Kanıtemiz'in peşine düştü.

Almanya'da genç futbolculara yatırım yaparak dikkati çeken Redbull Leipzig ile Hollanda'nın köklü kulübü NEC Nijmegen'in futbolcu arama ve izleme komiteleri, Gençlerbirliği forması giyen yıldız adayı Sefer Kanıtemiz'i yaklaşık bir yıldır yakından takip ediyor.

Futbol hayatına 2006 yılında başlayan 1997 doğumlu oyuncu, 2 sezon önce Osmancık Belediyespor'da gösterdiği üstün performansla Hacettepe'a transfer oldu. Burada oynarken Gençlerbirliği U19 Takımı Teknik Direkörü Avni Okumuş'un radarına giren Sefer Kanıtemiz, Ocak 2015'te Gençlerbirligi ile mukavele imzaladı.

"Milli Takım'a alınırsa sürpriz olmaz"

Yetenekli futbolcunun Hacettepe'ye transferinin gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Osmancıkspor'un eski oyuncusu ve yöneticisi Gürsel Güney, "Sefer, oyunu çift yönlü oynayabilen bir futbolcu. Daha çok forvet arkası pozisyonunda görev yapıyor. Gençlerbirliği'nde hocası Avni Okumuş ile birlikte hem ön libero hem de 8 numara posizyonunda oynamaya başladı. En büyük özelliği topla birlikte öne doğru dripling yaparak adam eksiltebilmesi ve koşu temposunu iyi ayarlaması. Alper Potuk ve Digo Ribas karışımı diyebiliriz. Sefer, bir iki sene içinde Milli Takım'a ve ülke futboluna iyi hizmetler verecek bir yetenek" ifadelerini kullandı.

Gürsel Güney ayrıca, Sefer Kanıtemiz'in Avrupa takımlarının kıskacında olması kendisini şaşırtmadığın vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN