Turkcell, 100 milyar dolarlık oyun pazarına Gamecell ile girdi

Turkcell, 100 milyar dolarlık oyun pazarına Gamecell ile girdi

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyen online oyun pazarına Turkcell ‘Gamecell’ ile dahil oluyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, en popüler oyunların Gamecell üzerinden alınabileceğini belirterek, “Türkiye’de oyunun kalbi burada atacak” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ

Dünyanın en hızlı dönüşen sektörleri arasında yer alan ve 2016 yılında 100 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen oyun pazarına Gamecell ile giren Turkcell, alışkanlıkları değiştirmeye hazırlanıyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, ilk aşamada platform üzerinden 2 binden fazla oyunun satışa sunulduğunu söyleyerek, “Dünyada her üç kişiden birinin, Türkiye’de ise 30 milyon kişinin oyun oynadığı bir dönemdeyiz. Big Kazan işbirliği ile hayata geçirdiğimiz Gamecell ile hedefimiz Türkiye’de 30 milyon oyuncuya ulaşmak” dedi.

20 liraya ’TURBO’

Gamecell oyun satışının yanı sıra, dünyada yüksek hızlı internet bağlantılarının yaygınlaşması ile her geçen gün daha da popüler hale gelen e-Spor turnuvaları için de bir buluşma noktası olacak. Oyun severler Gamecell üzerinden takım kurabilecekleri gibi, turnuvalara da katılabilecek. Bütün, “Online olarak satın alınan oyunlar indirilirken, dosya boyutunun yüksek olması oyuncunun internetteki adil kullanım kotasını etkiliyor. Gamecell’de ise 20 lira ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcıları, istedikleri bir gün ‘Turbo Butonu’nu kullanarak Adil Kullanım Kotası ve hız limitine takılmadan oyunlarını indirebilecekler” şeklinde konuştu.

BÜYÜKLÜĞÜ 2 MİLYARI AŞTI

Global Oyun Pazarı Raporu’na göre Türkiye’deki oyun pazarı da her geçen gün büyüyor. Bugün 30 milyondan fazla oyuncunun olduğu tahmin edilen Türkiye’de oyun pazarının büyüklüğü ise 2 milyar lirayı aşmış durumda. Mobil oyun gelirleri ise 600 milyon lira civarında. Türkiye bu haliyle dünyada oyun gelirlerinde en büyük pazar konumundaki ilk 100 ülke arasında 16. sırada yer alıyor.

NBA’DEN DAHA FAZLA

E-Spor organizasyonlarını 2015’te 188 milyon kişinin izlediğinin altını çizen İsmail Bütün, “Bu maçları dünyanın en fazla seyirci çeken ligi NBA’den bile daha fazla kişi seyrediyor. Dünyada 14 binden fazla amatör takım, 60 binden fazla e-Spor oyuncusu var. Bunların 4 binden fazlası lisanslı e-Spor oyuncusu. Pazarın büyüklüğü bu yıl yüzde 50’den fazla artışla 2 milyar liraya ulaştı. 2019 yılında ise bu rakamın 1.5 milyar doları aşması bekleniyor” dedi.

BEKLENTİNİN YÜZDE 15 FAZLASI

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, Newzoo tarafından yayınlanan Global Oyun Pazarı Raporu’na göre 2016 yılında dünyada oyun pazarının büyüklüğün 100 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Buna göre global oyun pazarının bir önceki yıla göre yüzde 8,5 büyümesi beklenirken, mobil oyun pazarındaki büyümenin yüzde 21,3 olarak gerçekleşeceği öngörülüyor. Rapora göre bu yıl 37 milyar dolar olacağı tahmin edilen mobil oyun pazarının, 2019 yılında 52 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN