Türkiye ile iletişim kanalları açık olmalı

Türkiye ile iletişim kanalları açık olmalı

Almanya’da CDU, CSU ve SPD yeni koalisyon hükümetini kurdu. Şansölye Merkel koalisyon için yapılan törende ilk mesajı Türkiye’ye verdi: “İletişim kanalları her zaman açık olmalı. Çünkü birbirimize bağımlıyız’’ dedi.

Almanya’da CDU, CSU ve SPD yeni koalisyon hükümetini kurdu. Şansölye Merkel koalisyon için yapılan törende ilk mesajı Türkiye’ye verdi: “İletişim kanalları her zaman açık olmalı. Çünkü birbirimize bağımlıyız’’ dedi. Koalisyon imza töreninde konuşan Merkel Bulgaristan’ın AB dönem başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB kurumlarıyla görüşecek olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Burada da her zaman geçerli olan şey şu: Müzakere yolunu aramalıyız. Görüş ayrılıklarını dağın arkasında biriktiremeyiz. Ancak iletişim kanalları her zaman açık olmalı. Çünkü birbirimize bağımlıyız. Türkiye, Suriye’deki savaştan kaçan sığınmacılarla ilgili çok büyük işler yaptı. Biz de Türkiye’yle olan anlaşmamıza uymak istiyoruz. Yine de çeşitli konularda farklı görüşlerimiz var. Bu konularda her zaman görüşmelerle, bazen tartışmalı görüşmelerle ilerleme sağlanabilir.” Türkiye ile Yunanistan arasında son zamanlarda yaşanan gerginliklerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Merkel, Yunanistan başbakan Çipras’ın Türkiye ile ‘gergin de olsa’ iletişim halinde olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek “Ancak Kıbrıs ile ilgili olarak da büyük sorunlarımız var. Kıbrıs sorununa çözüm bulabilmemiz için ben de yıllardır çaba harcıyorum. Şu ana kadar çözüme ulaşamadık” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN