Türkiye merkezli insan kaçakçılığı operasyonunda 31 kişi yakalandı

Türkiye merkezli insan kaçakçılığı operasyonunda 31 kişi yakalandı

Türkiye merkezli başlatılan ve toplamda 10 ülkeyi kapsayan insan kaçakçılığı operasyonunda 31 kişi yakalandı.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik 10 ay önce çalışma başlattı. Eylül’de başlatılan çalışmada, fiziki ve teknik takibin ardından terör örgütü PKK'lıları ve suça karışmış kişileri yurtdışına kaçıran 46 kişi belirlendi.

Soruşturmaya yönelik bu sabah saatlerinde İstanbul merkezli başlatılan Gaziantep ve Şanlıurfa’yı da kapsayan eş zamanlı operasyon kapsamında 38 şüphelinin adreslerine baskın düzenlendi. Bunlardan İstanbul’da 23, Şanlıurfa’da 8 olmak üzere 31 kişi yakalandı. Diğerlerinin yakalamalarına yönelik operasyonel çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

ULUSLARARASI BOYUTTA SORUŞTURMA

Soruşturmanın aynı zamanda uluslararası boyutu olduğu da kaydedilirken, çalışma Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya’yı kapsadığı da edinilen bilgiler arasında.

16-12/24/bsef.jpg

Ayrıca şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 2 adet tabanca, 93 adet pasaport, 24 adet banka kaşesi ve 16 adet farklı işyerlerine ait kaşe, çok sayıda kimlik fotokopisi ve sahte evrak malzemesinde kullanılan malzemenin de ele geçirildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN