Türkiye'ye yakışmıyor

Türkiye'ye yakışmıyor

Bu ayıp 81 milyonun sırtına yük... Cumhurbaşkanı adayları Akşener ve Karamollaoğlu merkez medyada yer bulamazken Sedat Peker Elazığ’da miting yapacağını duyurdu.

Türkiye yeni bir sistemi deneyimleyeceği tarihi 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken vicdanları yaralayan, demokrasiye yakışmayan tablolar yaşanıyor. Merkez medyada muhalefet partilerinin liderlerine yönelik ‘ekran ambargosu’ ise tartışma yaratıyor. Büyük televizyon kanallarında yer bulamayan İYİ Parti lideri Akşener son olarak Cem TV’de vaatlerini anlatabildi. Karamollaoğlu ise Tek Rumeli TV’ye konuk oldu.

Cumhurbaşkanı adaylarına yönelik süreç ortadayken geçmişte organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyip hapis yatan Sedat Peker, seçime bir hafta kala Elazığ’da düzenlenecek mitinge katılacağını söyledi. Resmi izinlerin alınmasının ardından Peker’in ‘şehitleri anma’ programında bir konuşma yapacağı da belirtildi. Ortaya çıkan sancılı tablo, dünyaya karşı Türk demokrasisine en büyük darbe oldu. 

18-06/02/sedat_peker_rize_de_binlerce_kisiye_hitap_etti_h20695_e0a2b.jpg

SEDAT PEKER MİTİNGİ YAPACAK

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyip hapis yatan Sedat Peker, 24 Haziran seçimlerine 1 hafta kala Elazığ’da miting yapacak. Peker, mitingde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na destek isteyecek. Sedat Peker, 24 Haziran seçimlerinden bir hafta önce Elazığ’da düzenlenecek ‘Şehitleri Anma Mitingi’nde konuşmaya yapacak. Elazığ Anadolu Şehit Aileleri Derneği’nin 17 Haziran 2018 Pazar günü Elazığ’da düzenleyeceği ‘Şehitleri Anma Mitingi’ne Sedat Peker de konuşmacı olarak katılacak. Mitinge katılacağını sosyal medya hesaplarından duyuran Peker ”Mescid-i Aksa davamız için, Ortadoğu bataklığında ne işimiz var diyen Muharrem İnce ve İYİ Partililere inat Cumhur İttifakı’nı ölümüne destekleyerek, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk partili Cumhurbaşkanı olarak seçtirmeliyiz” dedi.

18-06/02/02krs01a_tum-copy.jpg

Peker, 1 Kasım seçimlerinden önce Rize’de düzenlediği bir mitingte, “Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar” demişti.

TEK ADAY MI YARIŞIYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu seçim sürecinde medyanın sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı haberleştirmesine tepki gösterdi: Belki yakında uyuduğu zamanları da verebilirler. Sayın İnce’ye ayıp olmasın diye 2-3 saat. Diğer adayları hiç göstermiyorlar.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, medyayı eleştirdi ve “Diğer adayları hiç göstermiyorlar. Yarış eşit şartlarda olması lazım” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve iş insanları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “81 milyonun cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Sayın Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı gösterdiğimiz gün rozetini çıkarmasının temel nedeni budur. Ben 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım dedi. Demokraside yeni bir sayfa açmak zorundayız. Din iman edebiyatı yapanların toplumu hangi noktaya getirdiğini sizlerin vicdanına bırakıyorum. Hangi derdimizi çözdüler. Bu düzenden sadece rantiye sınıfı memnun” diye konuştu. Medyaya eleştirilerini de sıralayan CHP lideri şunları söyledi: Şu anda medyanın yüzde 90’ı hükümet tarafından kontrol edilmektedir. Cumhurbaşkanı adaylarımız var. Bir cumhurbaşkanı adayına günün 24 saati ayrılıyor. Belki yakında uyuduğu zamanları da verebilirler. Sayın İnce’ye ayıp olmasın diye 2-3 saat. Diğer adayları hiç göstermiyorlar. Neden göstermiyorlar? Meral Hanım, Temel Bey, Doğu Bey aday değil mi? Eşit şartlarda yarış olması lazım.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN