Üçüncü Cemre ne zaman düşecek | 2018 Cemre düşme tarihleri | İşte üçüncü cemre düşme tarihi

Üçüncü Cemre ne zaman düşecek | 2018 Cemre düşme tarihleri | İşte üçüncü cemre düşme tarihi

Üçüncü Cemre ne zaman düşecek sorusu dün ikinci cemrenin düşmesi ile sorulmaya başlandı. 2018 Cemre düşme tarihleri haberimizde. Halk takvimine baharın gelişi ve havaların ısınmasının müjdecisi olan Cemrelerin birincisi ve ikincisi düştü. Yazın gelmesini sabırsızlıkla bekleyenler Üçüncü Cemre'nin ne zaman düşecek sorusunu soruyor. Peki, üçüncü Cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Kaç tane Cemre var? ve İşte üçüncü cemre düşme tarihi...

Üçüncü Cemre ne zaman düşecek sorusu havaların soğumasıyla gündeme geldi. Bahar tadını aratmayan bir haftadan sonra havalar aniden soğudu. Vatandaşlar biraz olsun ısınmak istiyorlar ve ısınmak deyince ilk akla gelen 'cemreler ne zaman düşecek' sorusu oldu. Sosyal medyada 2018 Cemre düşme tarihleri merak edilirken ilk cemre 19 Şubat'ta düştü. 27 Şubat'ta iseikinci cemre düştü. Şimdi üçüncü cemre düşecek ve böylece bahar geri gelecek. 

2018 Cemre düşme tarihleri inernet ortamında en çok aranan oldu. Cemre ısı demek ve 3 cemreninde düşmesi ile bahar gelecek ve sıcak günler başlayacak. Bahar aylarının habercisi Cemre, ikisi şubat ayında ve biri mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla önce havada, sonra suda ve daha sonra da toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişidir. Birinci cemre ilk olarak 19 Şubat tarihinde havaya, ikinci Cemrede 27 Şubat'ta suya düşmüştü. Peki, üçüncü Cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? İşte Cemre hakkında detaylar...

ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Birinci Cemrenin havaya, ikinci Cemrenin de suya düşmesinin ardından son olarak toprağa düşmesi beklenen üçüncü Cemre olayının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. İnanışa göre, 2018 yılında üçüncü Cemre, 5-6 Mart tarihlerinde düşecek.

Birinci Cemre Havaya (19-20 Şubat),
İkinci Cemre Suya (26-27 Şubat)
Üçüncü cemre (5-6 Mart) toprağa düşer.

Cemrenin düşüş sırasına göre önce havanın ısındığına sonra su ve yerin ısındığına inanılır. Bu bilgiler coğrafi bilgilere bir noktada çatışmaktadır. Güneş ışınları önce toprağı ısıtmaktadır. Yerden yansıyan ışınlar havayı ısıtır. Meteoroloji olarak ele alacak olursak ısınma sırası toprak, hava ve su şeklinde gerçekleşmektedir. Cemre düşmesi tecrübelere dayanan bir inanış olsa da bazen cemrenin düştüğü günlerde havalar soğuyabilmektedir.

18-02/28/cemre-ne-demek.jpg

CEMRE NE DEMEK?

Cemre, İlkbahar'ın başlangıcında yedi gün arayla; önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışına verilen mitolojik bir isimdir. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş manasını taşıyor.

Divan Edebiyatında şairlerinin, Cemre zamanlarında baharın gelmesi dolayısıyla önemli şahıslara yazdıkları övgü şiirleri de “Cemreviye” olarak adlandırılır. Meteorolojik bir olay olarak bilinen Cemre ise takvimlerde İlkbahardan önce birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğü inanılan ısıtıcı güç veya sıcaklık yükselmesi olarak tanımlanıyor.

Cemre’nin tıpta alanında da bir anlamı var. Halk arasında karakabarcık, kabarcık, kabarcuki ateşgöynüğü ya da yanıkara adlarıyla bilinen iltihaplı çıban gibi hastalıklara da bu isim veriliyor.

18-02/28/cemre-isminin-kokeni.jpg

CEMRE İSMİNİN KÖKENİ

Gazi Üniversitesi'nden Prof.Dr. Öcal Oğuz Cemre kelimesinin kökenine dair şu bilgileri verdi: "Cemre, hakkında çok fazla rivayet olan bir kelime. Öncelikle ateş, ateş parçası, kor şeklinde Arapçadan kaynaklanan bir anlamı var. Ama onun yanında Anadolu'da 'imre', 'imere' 'zemheri' veya 'cemre' şeklinde adlandırmalar var. Bunlardan Cemre adı en yaygın olarak kullanılandır." dedi.

CEMRELER NE ZAMAN NEREYE DÜŞER

Cemre 19-20 Şubat'ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat'ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart'ta toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilkbaharın gelmesine neden olur.1. cemre havaya (19-20 Şubat), 2. cemre suya (26-27 Şubat), 3. cemre (5-6 Mart) toprağa düşer.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN