Uçurumdan düşen kadın 6 gün sonra kurtarıldı

Uçurumdan düşen kadın 6 gün sonra kurtarıldı

Avustralya'da bir dağa tırmanan Koreli kadın, uçuruma yuvarlandıktan 6 gün sonra acil durum ekipleri tarafından kurtarıldı.

BBC'nin haberine göre, 25 yaşındaki Joohee Han, Queensland eyaletinin  Tully bölgesi yakınlarında bir dağa tırmanırken derin bir dağ geçidinden aşağı  yuvarlandı.

18-06/07/2.Jpeg

Bilincini kaybeden genç kadın, sürünerek ulaşmayı başardığı bir  şelalenin yakınında günlerce aç kalarak kurtarılmayı bekledi.

Aradan geçen bir kaç güne rağmen Han'ın konakladıkları yere geri  dönmemesinin ardından, arkadaşları yetkililere haber verdi.

Polisin yaptığı açıklamada, uçurumdan düştükten sonra hayatta kalan  Han'ın, kurtarma ekipleri tarafından çalılık bir alanda bulunduğu ve helikopterle  kurtarılarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Han'ın, uçurumun yakınlarındaki bölgede çığlıklarının duyulmasının  ardından bulunduğu ve yaklaşık 18 metreden fazla mesafeden yukarı çekildiği  bildirildi.

18-06/07/3.Jpeg

Queensland Ambulans helikopteri sağlıkgörevlisi Hannah Gaulke, ABC  News'e yaptığı açıklamada, Han'ın kayalık şelaleye varmadan önce yaklaşık beş  saat boyunca bilincini kaybettiğini söylediğini aktardı.

Gaulke, "Daha fazla ilerleyememiş ve geri dönmenin bir yolu  olmadığından günlerce orada kalmış." diyerek, Han'ın sağlık durumunun iyi  olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN