Üniversite tercih edilmek için cip teklif etti

Üniversite tercih edilmek için cip teklif etti

Bulgaristan'da üniversiteler, öğrenci çekmek için kabul sınavı yerine teklif yarışına girerken, bir okul kendini tercih eden öğrenciye çekilişle cip hediye etme sözü verdi.

Ülkedeki kamu ve özel toplam 55 üniversite, 2017-2018 öğrenim yılı için 30 bin kişilik kontenjan açtı.

Okuttukları öğrenci sayısı bazında devletten maddi destek alan, bu nedenle öğrenci çekmek için adeta yarışa giren üniversiteler, bu yıl liseden mezun 54 bin gencin önüne kabul sınavı yerine birbirinden cazip teklifler koyuyor.

Filibe şehrindeki Tarım ve Bölgesel Geliştirme Okulu (VUARR), öğrencilere aralarında cip, bilgisayar, tablet, cep telefonu ve tatil paketlerinin de bulunduğu 25 ödül vereceklerini duyurdu.

Üniversitenin Rektörü Dimitar Dimitrov, internet sitesinden yayımladığı reklam ilanında, üniversitenin kuruluşunun 25. yıl dönümü dolayısıyla öğrencilere 25 büyük ödül dağıtacaklarını bildirdi.

“Cipe binmek isterseniz gelin.” ifadesini kullanan Dimitrov, kurumun girişine park edilen cipin üniversiteyi tercih edecek öğrenciler arasında çekilecek kura sonucu bir öğrenciye teslim edileceğini açıkladı.

Dimitrov, üniversite mezunları arasında işsiz bulunmadığını aksine milletvekilleri, belediye başkanları ve bakan yardımcıların yer aldığını belirtti.

"Hayatın gerçek sırlarını sadece kendi öğrencilerinin öğreneceğini" savunan Dimitrov, “Bulgaristan ekonomisinde kariyer yapmak isteyenler mutlaka bizim üniversiteyi bitirmeli." ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR İNDİRİM AL

Ülkenin ikinci büyük kenti Filibe'deki Güvenlik ve İktisat Yüksek Okulu ise “Öğrenci Bulma ve Kaydettirme" kampanyası başlattı.

“Boş yok, arkadaşını getir, öğrenim ücretini indir” sloganı kullanılan reklam kampanyasında, arkadaşını getiren öğrenciye yıllık 300 avro indirim sözü verildi.

Veliko Tırnovo Üniversitesi ise az talep gören 7 bölümü tercih edecek adaylar için yaklaşık 380 avro indirim yapacağını duyurdu.

Ülkenin uluslararası standartlarda eğitim veren Sofya Üniversitesi de bu yıl 7 bin 230 yeni öğrenci kontenjanını doldurmak üzere reklam yapmak zorunda kaldı.

Kayıt ücretini üç döneme bölen üniversite, başvurusundan vazgeçenlerin yerine yeni öğrencilere şans tanınacağını açıkladı.

Ülkedeki gençlerin önemli bölümünün nitelikli eğitim almak üzere yurt dışında okumayı tercih ettiği ülkede, son 5 yılda üniversite öğrenci sayısı 34 bin azaldı.

SOFYA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN