'Üniversiteli Müslümanlar' Halep'teki katliamları protesto etti

'Üniversiteli Müslümanlar' Halep'teki katliamları protesto etti

Halep’i kuşatma altında tutan Rusya ve İran destekli Esed güçlerini protesto etmek için Beyazıt Meydanı’nda toplanan Üniversiteli Müslümanlar grubu, dünyanın suskunluğunu protesto etti. Eylemde Müslüman ülkelerin sessiz kalması da eleştirildi.

Üniversiteli Müslümanlar adlı grup, Halep'teki katliamları protesto etti. Rusya, Esed rejimi ve İran'ın kuşatma altında tuttuğu ve kesintisiz bombaladığı Halep'teki insani drama dikkat çekmek isteyen grubun Beyazıt Meydanı’nda yaptığı eyleme binlerce kişi katıldı. Eylemde dünyanın katliamlara sessiz kalması ve Müslüman ülkelerin insanlık dramına duyarsız kalması da protesto edildi. 

16-12/02/2-1480694139.jpg

Eylem, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin okul içerisinden sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşle Beyazıt Meydanı’nda toplanan öğrencilere dâhil olmasıyla başladı.

16-12/02/2-1480694148.jpg

Çocuk ve yaşlı demeden kitlesel katliama uğrayan Halep halkının sesi olmak için biraraya geldiklerini belirten grubun sözcüsü Erkam Beyazyüz, “2007’de yaklaşık olarak 5 milyon nüfusu olan Halep’te bugün 300 bin mazlum bombardıman altında açlıkla pençeleşiyor. Bizler burada bu tablonun failleri; zalim bir diktatörlüğün devamı için 6 yıldır adeta seferberlik içinde olan emperyalist Rusya, ABD ve mezhepçi yayılma politikası güden İran’ı lanetlemek, mazlum kardeşlerimizin sesi olmak için toplandık. Bir burada bir kez daha ifade ediyoruz ki Halep halkının kendini savunma hakkı engellenmemeli ve bir an önce gerekli teçhizatın verilmesi sağlanmalıdır” dedi. 

16-12/02/1-1480694157.jpg

Grubun sözcülerinden İbrahim Bitim de ortak basın açıklamasını okudu. Protestoda “Emperyalist Rusya, Suriye’den Defol!”, “Sessizliğin Halep’i Boğmasın! Halep’e Ses Ver!” pankartları taşınınken öğrenciler Rusya, İran ve Esed aleyhine sloganlar attı. 

16-12/02/5-1480694181.jpg

16-12/02/8-1480694195.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN