Van Çaldıran'da şiddetli patlama: 6 asker şehit oldu - Son dakika haberleri

Van Çaldıran'da şiddetli patlama: 6 asker şehit oldu - Son dakika haberleri

Van Çaldıran'da yol kesen PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit oldu. Patlamada yaralı askerlerin olduğu da bildirildi. Patlama sonrası bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Van’da yol kesen PKK'lı teröristlerin tuzakladığı  patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralı askerlerin olduğu öğrenildi.

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan ve Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde PKK’lıların yol kapatması üzerine operasyona çıkan askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un da aralarında bulunduğu 4 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralanmıştı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan ikisinin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 6’ya yükselirken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı.

TAARUZ HELİKOPTERLERİ SEVK EDİLDİ

Van'ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK üyelerinin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği beliritildi. Patlama'da ilk gelen bilgilere göre biri binbaşı 6 asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığından, Van'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen terörist saldırının ardından bölgeye taarruz helikopterlerinin ve insanlı keşif uçağının sevk edildiği belirtilerek, karadan ve havadan takviye birliklerle teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edildiği bildirildi.

GENELKURMAY'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Van Çaldıran - Ağrı Doğubayazıt karayolunu kesip araçları ateşe veren teröristlere müdahale için giden zırhlı araca yönelik düzenlenen 6 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolununun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.
Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz Çaldıran ilçesinde 24 Mayıs 2016 günü Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca durdurulan araçların ateşe verildiği bilgisi üzerine olay yerine güvenlik kuvvetlerimiz sevk edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen patlayıcı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş, patlamanın etkisiyle 6 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürdürülmektedir” denildi.

ROKETLİ SALDIRI DA DÜZENLENDİ

Habertürk'ün haberine göre patlama sonrası askeri araca roket de atılırken, ilk belirlemelere göre aralarında ilçe jandarma komutanının da bulunduğu 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

ARAÇ YAKTILAR

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında karayolunu yol kesen PKK'lı teröristler aralarında uluslararası taşımacılık yapan TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe vererek yaktı.

Olay saat 13.00 sıralarında Van'ın Çaldıran İlçesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt arasında bulunan ve Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde meydana geldi. Yolu kapatan PKK'lılar gelen araçları durdurdu. Sürücüleri indiren teröristler 12 aracı ateşe verdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN