VIP telefon görüşmesi FETÖ'nün kumpasçı savcılarını ele verdi

VIP telefon görüşmesi FETÖ'nün kumpasçı savcılarını ele verdi

MİT’e yönelik 7 Şubat kumpasını yürüten ekibin kıskıvrak yakalanmasının perde arkasından çarpıcı detay çıktı. Firarileri yurt dışına götürmeye hazırlanan kaçakçıların, ‘Kayaşehir’de önemli müşteri var’ konuşmaları dinlemeye takıldı. Üç ismi takip eden polis operasyon için düğmeye bastı.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de yakalandı. Selam Tevhid kumpasını hazırlayan Gündoğdu ve Çimen aynı evde, 7 Şubat MİT krizinin mimarı eski savcı Sarıkaya da yakın bir evde gözaltına alındı. Gündoğdu ile Sarıkaya’nın yakalandığı evde iki tane boş pasaport, başka şahıslara ait nüfus cüzdanları, internet bağlantısını sağlayan modemler, CD ve usb cihazları bulundu. Telefon dahi kullanmadıkları belirlenan ve uzun süredir hücre evlerinden dışarı çıkmayan FETÖ’nün kumpasçı hakim ve savcılarını, yurtdışına kaçmak için temas kurdukları kaçakçıların telefon görüşmeleri ele verdi. Karar’ın ulaştığı bilgilere göre kaçakçılar kendi aralarında “Kayaşehir’de önemli müşteriler var” şeklindeki konuşmları üzerine polis harekete geçti. Kaçakçıların görüştüğü numaraların sinyali takip edilerek Kayaşehir’deki sözkonusu adreslerin bulunduğu mahalle ablukaya alındı. Teknik takip sonucunda kumpaçıların kaldığı evler belirlenince dün gece yarısı düğmeye basıldı. Yurtdışına kaçmak için son hazırlıklarını yapan 3 FETÖ’cü kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda bir kaçakçı da yakalandı.

17-02/19/sf-1487499009.jpg

İHTİYAÇLARI KARŞILANMIŞ

Kumpasçılara kaldıkları evleri eski hakim Dursun Ali Gündoğdu’nun teyzesinin oğlu Erol Yılmaz İrfanoğlu’nun ayarladığı belirlendi. Şüphelilerin tüm ihtiyaçlarını da karşılayan İrfanoğlu gözaltına alındı. Polis, şüpheliler için 2 günlük ek gözaltı süresi aldı. Yargıtay 16. Ceza Daires’inde yargılamaları bulunan Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen, sabah Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü. Üç şüpheli, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün ‘Selam Tevhid’ kumpasıyla ilgili soruşturmada suçlanan 54 hakim ve savcı arasında yeralıyor. ‘Siyasal ve askeri casusluk’, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak’, ‘Darbe girişimi’ gibi suçlamalar yöneltilen FETÖ’cüler hakkında ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapis ile 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezaları isteniyor. FETÖ’nün 17/25 Aralık kumpas soruşturmalarına paralel olarak, gazeteci, işadamı ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişiyi sözde Selam Tevhid örgütü dosyasına dahil ettiği ortaya çıkmıştı. 54 hakim ve savcıyla birlikte dosyaları Yargıtay’da olan kumpasçı savcı ve hakimler SEGBİS sistemi üzerinden ifade verecekler.

FETÖ’NÜN İLK DARBE GİRİŞİMİNİ O YAPTI

Bir dönem yargıda FETÖ terörü estiren ‘kudretli kumpasçı’lardan eski Savcı Sadrettin Sarıkaya, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırmıştı. Fidan, ameliyat için hastanede bulunan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sakın gitme’ talimatı kumpası boşa çıkarmıştı. Girişim FETÖ’nün iktidara karşı ilk darbe girişimi olarak kayıtlara geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN