Washington Post, Kasa Dairesi 7'nin arkasında Rusya'yı buldu

Washington Post, Kasa Dairesi 7'nin arkasında Rusya'yı buldu

WikiLeaks'in önceki gün kamuoyuyla paylaştığı ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'na (CIA) ait 'Kasa Dairesi 7' belgeleri dünya genelinde büyük bir yankı uyandırırken, Washington Post (WP) gazetesi, Rusya'yı hedefe aldı.

ABD'li er Chelsea Manning'in ABD Dışişleri Bakanlığı'yla ilgili ifşaatlarını keyifli ve destekleyici bir üslupla yayınlayan WP, CIA'ye ilişkin sızıntılar konusunda Rusya'dan şüphelendi.

Brandon Valeriano imzalı haberde, "İstihbarat kurumları, daha önce Demokrat Parti'nin alt kanatlarından Demokratik Ulusal Komite'ye (DNC) yönelik saldırılar sonrasında WikiLeaks ile Rusya arasında doğrudan ilişki olduğunu bildirmişti. WikiLeaks'in yeni yayımladığı belgelerin bir yükleniciden alındığı belirtildi. Burada Rusya'nın dahlini göz ardı edemeyiz" ifadelerine yer verildi.

CIA'E AİT 8 BİNDEN FAZLA BELGE

Gizli belgeleri sızdırmakla tanınan WikiLeaks, dün CIA'e ait 8761 gizli belgeyi sızdırmış ve bu belgelerin istihbarat kurumunun 'küresel ölçekli gizli hack uygulamasını ortaya çıkardığını' belirtmişti.

WikiLeaks, yayımlanan belgelerin 'Kasa Dairesi 7' belgelerinin sadece yüzde 1'i olduğu ifade edilmişti.

WikiLeaks'e göre CIA, Android, iOS, Linux, macOS, Windows işletim sistemlerini hackleyebiliyor, hatta Samsung'un akıllı TV'lerini mikrofon olarak kullanıp ortam dinlemesi yapabiliyor.

UYGULAMA ŞİFRELEME SİSTEMLERİNİ AŞABİLİYOR

WikiLeaks'in sızdırdığı belgelere göre CIA birimleri ayrıca akıllı telefonlardaki Whatsapp, Telegram, Signal, Weibo gibi uygulamaların kullandığı şifreleme sistemini aşabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN