Yarın yayınlanacak son KHK'da Bedelli askerlik yer alacak mı?

Yarın yayınlanacak son KHK'da Bedelli askerlik yer alacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım'ın son KHK'yı yarın açıklayacağız ifadelerinin ardından bedelli askerlik merak edilmeye başlandı. Bedelli askerlik konusunun son KHK'da yer alıp almayacağını ve Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Bedelli askerlik yarın yayınlanacak son KHK'da yer alacak mı? Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği konulardan biri de bedelli askerlik. AA Editör Masası'na katılan Başbakan Binali Yıldırım Bedelliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Son Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) yarın (6 Temmuz) yayınlanacağını duyuran Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili de çözüm üretileceğini ifade etti. 

SON KHK YARIN ÇIKACAK

Yarın son kanun hükmünde kararnameyi yayınlayacağız. Son kararnamede, OHAL kalktığında  terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer  alacak.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Şuan Cumhurbaşkanımız açık şekilde seçimden sonra bu konuyu ele alacağız demişti. Yeni Hükümeti'in önündeki gündem maddelerinden biri. Bedellide zaman zaman birikmeler oluyor. Şuan geldiğimiz noktada 5 milyonun üzerinden askerlik çağının üzerinde genç var. Ya askere alacağız ya yakalarından düşeceğiz. Yapısal ve kalıcı bir çözüm olması lazım. Bunu geçtiğimiz yıllarda başlattık ve 15 Temmuz'dan sonra da hızlandı.Sıkıntı, ülkemizin en büyük kaynağı olan gençlerimizin önündeki belirsizliği ortadan kaldırmak. Yapmamız gereken bu. TSK, Milli Savunma Bakanlığı ve Hükümet bu konuyu ele alıp kapsamlı bir çözüm üretecek mutlaka.

BEDELLİ ASKERLİK KHK'DA OLACAK MI?

Son KHK yarın yayınlanacak. Terörle mücadele ve OHAL gibi önemli maddelerin yer alacağı KHK'da bedelli askerlik konusunun yer alıp almayacağı net olarak bilinmiyor. Yarın son KHK Resmi Gazete'de yayınlandığında haberimizde olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN