YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti- Son dakika haberleri

YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti- Son dakika haberleri

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kritik Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor. YAŞ öncesi şura üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Anıtkabir Defteri'ni imzaladı ve şu mesajı paylaştı;

"TÜRKİYE 15 TEMMUZ GECESİ İKİNCİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİNDEN ZAFERLE ÇIKMIŞTIR"

TSK'nin demokrasiye ve milli iradeye sadakatla bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bri kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır.

Milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şahadete koşarken İstiklal amacında olduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Devletimize kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır. 2016 YAŞ çalışmalarının üllkemize, milletimize ve TSK'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu vatan dünya varoldukça bütünlüğünü koruyacak. Bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak. Ezanlar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır, ruhun şad olsun.

İLK KEZ EMİR SUBAYLARI YOK

YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Anıtkabir'e çıktı. Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette bu kez dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının yer almadığı görüldü.

16-07/28/3887512.jpg

YAŞ'TA BİR İLK

YAŞ toplantısı, tarihte ilk kez Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Toplantının en önemli gündemi 15 Temmuz darbe girişimi ve cumhuriyet tarihinin en büyük tasfiyesi sonrası orduda terfi ve atamalar. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım başkanlık edecek. Daha önceki yıllarda üç gün süren şura çalışmaları bu yıl bir günde tamamlanacak.

Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ilk kez katılacak.

Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar da yer alacak.

YAŞ'TA İKİ KORGENERAL YER ALACAK

TSK'dan ihraç edilenler arasında darbe girişimi dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında tutuklu olan YAŞ üyesi ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de bulunuyor.

Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutan vekili Korgeneral İsmail Metin Temel toplantıda yer alacak.

Tedavisi süren Mendi'nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan Vekili Korgeneral İbrahim Yaşar'ın katılması öngörülüyor. Bu durumda, TSK kadrolarındaki orgeneral ve oramirallerin katıldığı YAŞ'ta iki korgeneral yer alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN