Yaşlanmaya karşı rüşeym alerjiye karşı çörek otu yağı

Yaşlanmaya karşı rüşeym alerjiye karşı çörek otu yağı

Uzmanlar, yapılan araştırmalar çerçevesinde, soğuk sıkım yağların faydalarını sıraladı. Bu yağların hiçbir kimyasal eklenmeden elde edildiğini belirten uzmanlar, eczanelerde satılan ürünlerin tercih edilmesini tavsiye etti. İşte önerileri...

Aspir yağı: Metabolizmayı hızlandırmak ve yağ yakımı için öneriliyor. 

Çörek otu yağı: Bağışıklığı güçlendirmeye destek sağlarken insülin direncine karşı da kullanılabiliyor. Araştırmalara göre çörek otu yağı kullanımının saman nezlesi şikayetlerini de azaltabileceğini gösteriyor.

Rüşeym yağı: Rüşeym, buğday tanesinin embriyo kısmı. Yapısında A ve D vitaminlerini doğal olarak bulundurmasının yanı sıra E vitamini oranı da çok yüksek. Yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve vücut direncini artırmaya yardımcı.

Chia tohumu yağı: İnsülin direnciyle başlayan, karın bölgesi yağlanması, glukoz intoleransı, diyabet, hipertansiyon ve koroner arter gibi hastalıkların birbirine eklenmesiyle büyüyen metabolik sendroma karşı tedavide destek sağlıyor.

Hindistan cevizi yağı: Yapısında orta zincirli trigliserid bulunuyor. Bunun dayanıklılık ve egzersiz performansını artırıp vücut metabolizmasını hızlandırıyor.

Keten tohumu yağı: Bitkisel omega 3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) açısından zengin bir kaynak. Ayrıca kabızlık problemi yaşayanların dört tatlı kaşığı keten tohumu yağını bir kase yoğurda ekleyerek, günde bir kez olmak üzere, bir hafta boyunca tüketmeleri öneriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN