ADD'nin Maranki'den tek farkı

Ukala dümbelekleri savaş tamtamları çalarak Twitter’ı sallamasa, ruhum bile duymayacaktı. Meğer Atatürkçü Düşünce Derneği, 27 Mayıs darbesinin yıldönümü şerefine coşkulu mesajlar patlatmış. Havai fişek tadında şeyler...

Ortalık şenlenmese kim fark edecekti bu kafanın hala hayatta olduğunu? Kimin haberi olacaktı ADD’nin varlığından?

Unutulmaya yüz tutmuş bir kafanın ‘ben de varım’ diye kendini hatırlatma çabasından başka kıymet-i harbiyesi yok. Ama karşıda kullanacak açık arayanların dikkatini çekmeyi başardılar.

27 Mayıs’ın yıldönümünü hürriyet bayramı olarak kutlamak, Tansel Çölaşan başkanlığındaki bir ADD’den başka kimin aklına gelirdi ki zaten?

Çölaşangillerden Marankigillere doksandan gol pası ancak böyle verilirdi, üstüne tanımam.

Dillerine vuran o ‘Belgrad ormanlarında gerilla talimi’ni rüyalarında bile göremeyeceklere gün doğdu.

Cephane fantezilerini gömmedikleri yerden çıkaramayacaklar belki. Ama gömüldükleri o mitomani çukurundan ADD’nin ipine sarılarak çıkmaları işten bile değil.

Darbe şakşakçılığı sağ olsun, postalseverler imdada yetişti ya...Savcılara ormanda yer gösterme zahmetinden kurtuldukları gibi, Marankigiller üste çıkıp ekstra puan dahi toplar artık.

***

‘Bunlar bu dilden anlar’ diye birbirlerinin varlığından güç ve haklılık almaya, karşılıklı savaş baltaları sallamaya muhtaç zıt kafadarlar bunlar.

Kambersiz düğün olmaz ama, az daha bu klişeci zihniyetler arasında kavga kopmadan seçim dönemi bitecekti. Geleneksel kör dövüşü şablonlarımız klasik temsilleriyle canlandırılmadan, tamamlanıp gidecekti kampanyalar.

Neyse ki tarihsel çatışmanın tarafları, denklerini buldu. ADD Maranki’ye arkadaş geldi, yalnız bırakmadı kafa dengini. Birbirlerinin damarına basarak, sinir uçlarını kaşıyarak yerlerini aldılar da meydan monotonluktan sıyrıldı.

Maranki cephesi kazaya bırakmaz bu fırsatı, hakkıyla üstünde tepinir. ADD’nin de istediği bu. Onlar da üstünde çığlıklar atarak tepinmek için, Maranki kafasının kabak çiçeği gibi açmasını bekliyordu.

Fakat her iki çığırtkan da karşı tarafı provoke ederken kendi tarafını sabote ediyor.

CHP parayla adam tutsa Maranki kadar kendine çalıştıramazdı.

AK Parti de ADD’den iyisini bulamazdı, kampanyasına malzeme taşıtmak için. Nerede bu devirde şeytan taşlama egzersizlerinde hedefe oturtulacak böyle darbe savunucusu, böyle askeri vesayet muhibbi kafa...

Menderes’le iki bakanını asmış bir darbeyi, irticayı durdurduğu gerekçesiyle överken karşıya verdiği propaganda kozu, paha biçilemez. ADD kendisiyle ne kadar gurur duysa az.

Biri, vaktiyle Almanya’da tahta at ve silahlarla oynatılan cihatçı bir gerici kalkışma müsameresini hatırlatıyor.

Diğeri ise güya karşı devrimci faşist bir diktatörlüğe ordunun direnme hakkını kullandığından bahsediyor. Darbeye, devrim diye selam çakıyor. TSK’yı, seçilmiş iktidara icabında el koymaya teşvik ediyor. Askeri özendirerek kendince göreve çağırıyor.

Nesli tükenmiş öcüleri varmış gibi gösterip dövüştürmek, bu kafalar olmasa ne mümkün.

Biri hesapta halifeci, cihatçı; diğeri sözüm ona ilerici, Atatürkçü...

Biri paramilitaristken diğeri militarist, yok oysa başka farkları.

‘Öcüler çarpışıyor’ cümbüşü kuruldu, daha seyreyleyin mavrayı.

YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum