Kime kısmet böyle reklam

Rüzgar yapmaya şartlanmış mecralar, flaş flaş müjdeli haberler geçiyor.

“Ünlü yatırımcı Faber, Türk varlıklarına yatırım zamanı” demiş, yabancılara hücum düdüğü çalmış...

Şahane de biz nesine sevinmeye çağrılıyoruz ki? Fırsatı ganimet bilip kelepir kapatmaya geliyor adam. Haydi akbabalar havada kapan kapana, batan geminin malıymış gibi üşüşelim mi diyecekti bir de?

Peki ya “Katarlılar güçlendirmek için buldukları her TL’yi satın aldılar, ne varsa topladılar, kuruş bırakmadılar piyasada, dostluklarını gösterdiler” müjdesine ne demeli?

Babalarının hayrına mı ölü fiyatına silip süpürdüler de diyet ve minnet borçlandırılıyoruz?

Ya da ‘paramıza destek yağdı’ diye okutulan şu içeriğe bakın...

“TL’nin değer kaybına büyük ilgi, turisti yatırımcısı saldırdı, İngiltere’de TL kalmadı...

Döviz şirketi ICE, kasalarında TL kalmadığını açıkladı. Şirket, görülmemiş bir talep olduğunu belirtti.

ICE Genel Müdürü Louis Bridger, stoklarını artırmak için tedarikçilerle ve Türkiye Merkez Bankası ile yakın çalıştıklarını ama lira yeiştiremediklerini söyledi. Talep o kadar büyük ki, yarın sabaha kadar internet üzerinden TL satamayabilecekler.

The Guardian gazetesi, İngiliz döviz bürolarının büyük kısmında liranın tükendiğini, artık yok sattığını...Ama müşterilerin isterlerse Londra’daki Luton Havalimanı ve Doncaster Havalimanı’ndan hâlâ son kalan liraları edinebileceklerini duyurdu...”

Ağızlarının suyu akıyor TL’deki ucuzluğa tamam da, biz nesine sulanmaya davet ediliyoruz bu kampanyanın?

Amerikan mandası, dolar boyunduruğu, teslim alamazlar, emperyalizme direniş, Avrasya şahlanıyor, bize kül yutturamazlar yaygaralarına kuvvet, ha gayret esip gürleyecekler ya...

Hep büyük konuşacak, hiç mangalda kül bırakmayacak, daima en ileri lafı edecekler, vatan kurtarmada ortaları yok ya...

O mübalağa senin bu abartı benim vatanseverliği derken, büyülü gerçeklikte kayboldular, ibreleri şaştı mecraların.

Kimin PR’cısı olduklarını da unuttular. TL’yi mi, Katar’ı mı parlatıyorsunuz? Para sihirbazlarının mı, Türkiye’nin mi çıkarlarını savunuyorsunuz? Ballandıra ballandıra neyi gömüp neyi göklere çıkarıyorsunuz yahu?

Paramız geçici ucuzladı diye, adamlar indirimden yararlanıyor. Tatillerini bedavaya getirmek için yağma varmış gibi kuyruğa giriyorlar. Kapış kapış gidiyor, yaşasın diye nesine sevindirik oluyorsun?

Ucuza kapmaya koşuyorlar, sen emlakimize ilgi patladı diye çığlık çığlığa köpürtüyorsun.

Beleşçiliğe kelepirciliğe mi prim yaptırma derdindesin, fırsatçılığa mı alkış tutturuyorsun anlamadık. Nesini pazarlıyorsun, kimin başarısı diye satıyorsun yahu? Bu sunuş bombardımanıyla hangi PR’a boğuyorsun milleti?

Ben iletişimde böyle çökme görmedim. Kime niyet kime kısmet tanıtım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.