Ateşten gömlek ile dolaşmaya devam

Fenerbahçe için bu sene kahır senesi bunu anladık. Ama bu kadarı da biraz fazla. Fenerbahçe’nin mücadele gücünün, maç kazanma azminin bu kadar zayıf olduğu bir 45 dakikaya bu sezon bile tanık olmamıştık. Kendi evinde, seyircinin önünde bu kadar tutuk kalmak anlaşılır bir durum değildi. Maçta kaleye ilk isabetin 31. dakikada Soldado’nun şutumsu vuruşundan sağlanması, Fenerbahçe’nin müsabakaya ne kadar konsantre olduğunun kanıtıydı.

Sarı-Lacivertlilerde Moses belli zaman aralıklarında Sivas kanatlarını zorladı ama yalnız kaldı. Bu da rakip üzerinde baskı oluşturulmasını önledi. Buna karşın rakibin baskısı ile karşı karşıya kalındı. Bu baskı nedeniyle Mehmet Topal ve Tolgay ofansif alana katkı sağlayamadı. İlk yarıda Moses’ın zaman zaman öncelik ettiği ataklar ve Zajc’ın üretken olmasa da ortaya koyduğu gayreti dışında kayda değer bir şey yoktu. Skrtel ve Sadık’ın savunma göbeğini kapatarak rakibe pozisyon vermemeleri ise ilk yarı açısından göze çapan ayrıntılardı.

Son beş maçında sadece bir galibiyet alan Ersun Yanal’ın öğrencileri, ikinci yarıya daha farklı başladı. Daha istekli, daha organizeydi. Vanbuena ile Dirar’ın yokluğunda takımı ateşleme işi de Mehmet Ekici’ye verildi. Mehmet Topal’ın sakatlanmasının ardından sahaya giren Mehmet Ekici, ofansif yönüyle Fenerbahçe’yi ileriye taşıdı ve Sivas karşısında baskı oluşturulmaya başlandı. Ancak bu ateş saman alevi gibiydi. Beklenen gol bir türlü gelmiyordu. Hatta gol pozisyonları bile üretilemiyordu.

Fenerbahçe seyircisi sezonun belki de en tutuk futbolunu oynayan ve inisiyatifi eline alamayan takımına karşı yavaş yavaş tepki vermeye başladı. Sivasspor’un Emre’nin nefis pasında Özer’le bulduğu gol tribünleri de Fenerbahçeli futbolcuların rakibine dönüştürmeye başlamıştı ki Soldado’nun kurtarıcı golü geldi. 34 yaşındaki forvet tam zamanında attığı golle takımı dağılmaktan kurtardı. Bu gol Fenerbahçe’nin üzerindeki ölü toprağını atar gibi oldu. Moses tekrar canlandı, hayalet gibi dolaşan Ayew kıpırdandı, Hasan Ali son çizgiye inmeye başladı ve 3 puanı getiren gol Mehmet Ekici’den geldi. Ekici, 1-0 yenik duruma düşen Fenerbahçe’yi ipten alan gole imzasını attı.

Sivasspor’da golün sahibi Özer Hurmacı’nın yanı sıra Douglas, Emre Kılınç, Ziya ve Fatih öne çıkan isimlerdi.

Fenerbahçe’de ise Mehmet Ekici ve Moses dışında böyle bir isim bulmak zordu. Sarı-Lacivertliler her ne kadar kazanmış olsa da ateşten gömlekle dolaşmaya devam edeceğini gösterdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum