Falcao’nun maçı

Galatasaray’da dün Fatih Terim tribündeydi ama sahada iki sürprizi vardı. Yeni transferleri Falcao ve Lemina’yı ilk 11’e koymuştu. Seyircinin de gözü bu yenilerdeydi, özellikle de Falcao’da.

38. dakikada Kasımpaşa savunmasına çarpıp ağlarla buluşan top Kolombiyalı’nın şansıydı ama ilk 45 dakikada Babel’in ‘al da at’ dercesine verdiği paslardaki isabetsiz şutları formsuzluğunun eseriydi. Sezon başı çalışmalarını kaçırmasının, transfer sürecinin uzaması nedeniyle maç eksiğinin ortaya çıkmasının etkilerini izledik dün. Ama istekli, savunmaya gelip destek veren, kanatlara giderek oyunu açan bir Falcao da izledik. Bu iştahı sürerse belli ki 3-4 hafta sonra gollerini sıralar. Tabii iki Mağripli Feghouli ve Belhanda’nın sezonu açması şartıyla. Sezonun en iyi transfer hamlesi olarak ortaya çıkan Babel’in tek kişilik performansı bir yere kadar çünkü. Babel ve Muslera, biraz da Mariano’nun iştahı yetmez maç kazanmaya, daha çok katkı gerekir bu takıma. Gerçi Belhanda 80. dakikada Falcao’ya nefis bir ara pası attı ama bu yeterli değildi. Falcao da ilk yarıda kaçırdığı iki fırsat gibi bu vuruşunda da henüz hazır olmadığının mesajını verdi. Son dakikalarda Babel- Falcao paslaşmasında Falcao’nun şut atmak yerine pas vermesi de kaçırdığı pozisyonlar sonrası kaybettiği özgüveni ile ilgiliydi.

Galatasaray açısından Kasımpaşa maçının ikinci yarısı Konyaspor karşılaşması gibiydi. 1-0’ın üzerine yatmak, topu rakibe vermek ciddi risktir ve Quaresma dışında uluslararası starı bulunmayan mütevazi kadrolu Kasımpaşa bile yüreklendi, geldi Galatasaray’ın üstüne. Nitekim Thiam ile golü de buldu Kasımpaşa ama ofsayt kararı Galatasaray’ın 2 puanının karambole gitmesini engelledi. Fakat Galatasaray bu ağır çekim futboluna devam ederse ağır faturalar ödemeye de hazır olmalı. Süper Lig, futbol açısından belki süper değil ama mücadele açısından zor bir ligdir ve tembel takımlara bedelini ödetir!

Sonuç olarak Galatasaray, biraz da aklı Şampiyonlar Ligi’nde olmasından kaynaklı konsantrasyon sorunu yaşadığı bir 90 dakikayı kazasız belasız atlattı. Ama uzun sezon periyodu için takım futbolundaki kopuklukları ile sarı alarm vermeye devam etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.