İki galibi olan maç

Üçüncülük maçları zordur. Final kadar, hatta finalden bile zordur çünkü kaybedenlerin, bitenlerin karşılaşmasıdır. Motivasyonlarını toplayıp sahaya odaklanmak kolay iş değildir.

İngiltere de bunu düşünerek olsa gerek, neredeyse takımın yarısını değiştirerek çıktı sahaya. Değişimin itici gücünden yararlanmak istedi. Ama işe yaramadı. İngilizler oyunu kanatlardan oynama geleneğinden vazgeçmedi, buna karşın gol pozisyonu üretmede yine sıkıntı çekti. Belki de kupayı gol kralı olacak bitirecek Kane ile topu yeterinde buluşturamadılar.

Oyunun son bölümünde baskısını arttırdılar ama bu baskı daha akıllı bir taktik uygulayan Belçika’ya yaradı. Kırmızı Şeytanlar göbekten geliştirdikleri baskın ataklarla daha net pozisyonlar ürettiler. Dier’in kaleciyi aşan şutunu çıkaran Alderweireld çoğunlaşan İngiliz baskısının maçı eşitlemesine izin vermeyen önemli bir isim olarak karşımıza çıktı. İngiltere çeyrek finale kalan takımların en zayıfıydı. Genç ve deneyimsiz bir kadro ile geldikleri 2018 Rusya’dan Euro 2020 öncesi önemli tecrübe edinerek ayrıldılar.

Belçika için aynı şey söylenemezdi. Pek genç sayılmazlardı ve kadronun çoğu için bu turnuva son ya da sondan bir önceki kupaydı. Onlar ‘gizli favori’ydi. De Bruyne, Lukaku, her ne kadar bitime 10 dakika kala golünü atan Hazard gibi isimler dün sahaya tam olarak ağırlıklarını koyamadı ama güçlü savunması Belçika’yı üçüncülük kupasına taşıdı.Dün Belçika üçüncülüğü, İngiltere geleceğini kazandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum