Kartal’ın sessizliği

Ne Beşiktaş, Beşiktaş gibiydi, ne de Wolverhampton Premier Lig ekibi gibi. Rakip İngiltere’den değil de Anadolu’dan gelmiş zayıf bir ekip görüntüsündeydi. İleride 1 adamını bırakıp topyekün savunmaya geçmişti. Koca bir ilk yarı boyunca tek organize atakları olmadı. ‘Bir puan alırsak çok şükür’ havaları hiç dağılmadı. Belki kendi açılarından haklılar; Premier Lig ateşten gömlek ve orada tutunmak servet demek, oysa UEFA Avrupa Ligi’nin Wolverhampton gibi düşük kalibreli takımlara hiçbir getirisi yok, o yüzden de fazla umursamıyorlar.

Buna karşın Beşiktaş’ın durumu daha vahimdi. ‘Ters gitmeye görsün insanın işi, muhallebi yerken kırılır dişi’ misali takımın tüm kimyası bozulmuştu. Dün sahada iştahlı, galibiyet için saldıran, rakibi hataya zorlayan bir Beşiktaş yoktu. Abdullah Avcı’nın pas futbolu, geride al gülüm ver gülüm paslaşmasına dönüşmüştü. İlk yarıda topun Beşiktaş’ta kalma yüzdesi 61, isabetli pas 87’ydi ama bu istatistikler Ferguson’un mini eteğiydi! Kartal’ın elle tutulur atağı yoktu. Tabii bunda oyuncuların sorumluluk almaktan kaçınması da etkendi. İlk yarıda Beşiktaş ortalaması o kadar düşüktü ki, Lens’in futbolu takım ortalamasının üstüne çıktı.
Abdullah Avcı acaba Avrupa Ligi’ni gözden mi çıkardı diye düşünmeye başlarken ikinci yarıda bastıran, risk alan, pozisyonlar üreten bir Beşiktaş izlemeye başladık.

Wolverhampton da futbol oynamaya karar verince karşılıklı ataklarla maça tat geldi. Caner ve Lens’in bindirmeleri Beşiktaş’ı 3. bölgede daha çok tuttu. Siyah- Beyazlılar Burak ve sakatlanıp çıkan Güven’in yokluğunda gole ulaşma sorunu yaşadı ama bu sezon belki de en derli toplu görüntüsünü verdi.

Avcı’nın aslında işi kolay değil. Geçen sene Pepe’nin oynadığı yerde bu sezon Necip var. Elneny Premier Lig’den değil de İran Ligi’nden gelmiş gibi. Dorukhan ve özellikle Ljajiç’in performansı değişken. İlerideki gol umudu, duran toplarda ileri çıkan Vida. Yani kadro mühendisliğinde de sorun var gibi. Bir de sakatlık belası var. N'Koudou ısınırken, Güven bir hava topunda sakatlandı.

Sonuç olarak Beşiktaş ikinci yarıda toparlandı ama 3. bölgedeki etkisizliğinin cezasını son dakikada kalesinde gördüğü golle ödedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.