Kaybederken kazanmak

Endüstriyel futbol gerçeği bu artık; kadron kadar konuşuyorsun… Kadro değeri kendisinden 3 kat yüksek Porto karşısında ilk maçta mükemmel oynamış ama o golü bir türlü bulamayınca ‘atamayana atarlar’ kuralına boyun eğmişti Galatasaray.

Dün de maça büyük bir iştahla başladı. Rodrigues’in iptal edilen golü ve Eren’in kaçırdığı net pozisyon bu kez o golün geleceğinin işaretini veriyordu. Casillas, Hernani, Herrera, Danilo, Marega gibi önemli isimleri kadrosunda barındıran Porto için kazanmak sadece fazladan para anlamına geliyordu. Galatasaray’ın iştahı yoktu belki ama onların daha büyük silahı vardı: Rahatlık.

Duran top ustası Porto, Galatasaray’ın Felipe’yi boş bırakmasının bedelini golle ödetti. Marega’nın penaltı vuruşu da maçın yönünü Porto’ya çevirdi. Ama Galatasaray bırakmadı. Feghouli’nin penaltı golü, puan umutlarını ikinci yarıya taşıdı.

Fatih Terim ikinci yarıya Donk’un yerine Onyekuru ile başladı. Özellikle Mariano-Feghouli kanadından yapılan yükleme Porto savunmasında gedik açtı. Eren’in pasında Rodrigues, Feghouli’nin pasında da Onyekuru skoru eşitleme fırsatını değerlendiremedi. Ritmini bulan Galatasaray’ın hızını yine kendisi kesti. Ozan’ın gereksiz bir çalım hareketinde kaptırdığı top golle sonuçlandı. Ancak 3-1’e rağmen Galatasaray maçı bırakmadı, çabuk toparlanıp özellikle Feghouli ve Rodrigues’in önderliğinde baskı kurmaya başladı. Bu coşkulu futbol golü de beraberinde getirdi. Rodrigues’in pasında Eren’in golüne seyircinin reaksiyonu ise Galatasaray forveti olarak istenileni vermekten uzak olmanın protestosuydu. Rodrigues’in yaptırdığı ikinci penaltıda Feghouli’nin topu direğe nişanlaması ise tam bir şanssızlıktı.

Galatasaray dün uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar istekli ve etkili oynadı. Savunmadaki bireysel hatalar olmasa kazanırdı da. Ligde Porto kadar dişlisi olmadığına ve cezalar da bitmeye başladığına göre, ölçü dünkü futbol olursa Galatasaray lige de kesin dönüş yapar.

Schalke-Lokomotiv Moskova maçını ev sahibi ekibin kazanması üzerine yenilgiye rağmen Avrupa Ligi biletini cebine koyması ise Galatasaray için dün gecenin en önemli kazançlarından biri oldu.

18-12/11/bulent-tuncay.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.