Paşalık da bir yere kadar

Üç sezon önce Kasımpaşa yönetimi takıma yatırım yapmayı durdurdu. Oysa takım Avrupa Kupaları’na katılma hakkı alma yolunda olan, iddialı bir kadroydu. Küçülme kararı ile serbest düşüşe bırakıldı Kasımpaşa. Ama yıllardır düşmüyor. Doğru teknik adamlar ve futbolcu transferleri ile inadına düşmüyor... Hatta yükseliyor...

Kemal Özdeş’in öğrencileri Türk Telekom’a lider olarak geldi ve ilk yarıdaki performansı ile ilk 4 haftadaki sonuçların tesadüf olmadığını gösterdi.

Aklı salı günü oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında olduğu anlaşılan Fatih Terim, savunmanın göbeğine genç Ozan Kabak’ı koyarken Linnes, Ndiaye tercihleri ile sürpriz yaptı. Daha önce bir arada fazla oynamayan bu 11, karşısında çetin bir rakip bulunca zorlandı. İlk 45 dakika boyunca oyunu kontrol etti Galatasaray ama Sinan’ın saman alevi çıkışları, Rodrigues’in boş alan bulamaması nedeniyle Kasımpaşa savunmasında gedik açamadı.
Bir puan futbolu oynayan Kasımpaşa ikinci yarıda daha çok çıkarak golü düşünmeye başladı. Serdar Aziz’in ters şutunda buluyordu da. Ancak 55’te gelen Eren Derdiyok golü Kasımpaşa duvarını yıktı. Rodrigues’in savunma arkasına sarkarak attığı gol ve uzaktan attığı nefis şutu da Kasımpaşa’nın umutlarını tüketti.
Sahadaki takımın tempoyu yükselterek farka gitmesi Fatih Terim’i de etkiledi. Normalde 60. dakika civarı oyuna müdahale ederek oyuncu değiştiren Terim, bu kez 80. dakikaya kadar bekledi.

Galatasaray bu sezon da Türk Telekom’da maç kaybetmeyeceğini, hatta 4-6 gollü farklarla kazanacağını gösterdi ama 3 puandan öte 2 futbolcu kazandı. Biri bıraktığı yerden başlayan Ndiaye, diğeri de penaltıya sebep olmasına rağmen nefis oynayan genç Ozan Kabak’tı. Ozan Kabak’ın neden olduğu penaltı biraz da tecrübesizliğinin ürünüydü ama sahadaki duruşu ile 40 yıllık Galatasaraylı gibiydi. Terim cesur bir hamle ile Ozan’ı kazanıp stoperde bir alternatif daha ortaya çıkardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.